Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top 8 bezienswaardigheden in Hilversum

| door

Hilversum is voor een hele hoop mensen het bolwerk van de media in het land. Dit is dan ook precies wat je in het centrum van de stad terug kunt vinden.

De meeste mensen die werken in Hilversum zullen werkzaam zijn bij het Mediapark. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke bezienswaardigheden te vinden in de stad Hilversum.

Vandaag zullen we jou deze bezienswaardigheden laten zien, zo weet je precies wat niet mag ontbreken tijdens jouw bezoek aan de stad.

1. Goois Natuurreservaat

Hilversum is omgeven door prachtige landschappen en een hele hoop groen. Het Goois Natuurreservaat is zo’n gebied en is een perfecte bestemming voor alle mensen die houden van wandelen in de buitenlucht.

Dit natuurgebied, gelegen ten noorden van Hilversum, is zo’n 2700 hectare groot en bestaat uit veel verschillende kleine plekjes in de regio. Aan de oostelijke rand van het park is openbare parkeergelegenheid te vinden en vanaf de N524 is er toegang tot de openbare parkeergarage.

Binnen dit grote natuurgebied ligt een uitgestrekt bosgebied met veel wandelpaden, ideaal voor wanneer het warm weer is. Onderweg zal je een hele hoop Schotse Hooglanders vinden, deze leven allemaal in het bos.

lage vuursche 4141711 1920

2. Museum Beeld en Geluid

Gelegen in het noordelijke deel van Hilversum in het mediapark, dit museum is een combinatie van schitterende architectuur en fascinerende interactieve tentoonstellingen.

De buitenkant van dit gebouw bevat een schitterende weergave van veelkleurige glaspanelen en is op zich al een bezoekje waard. In het museum is een groot aantal audio- en beeldopnames en collecties te vinden, waaronder meer dan 750.000 uur TV, radio, film en muziek.

Naast het gebouw is er ook een interessant museum gewijd aan de geschiedenis van de Nederlandse televisie en radio. Super leuk voor de mensen die graag in het verleden willen duiken en die zouden willen zien hoe de radio over de jaren heen Nederland heeft gevormd.

3. Landgoed Zonnestraal

Het Landgoed Zonnestraal, ook wel bekend als het Sunbeam Sanatorium, is een prachtig complex en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Vroeger was het een medisch centrum dat patiënten met tuberculose behandelde. Het complex heeft een moderne stijl en de beroemde architectuur trekt mensen van over de hele wereld. Met de vele glazen platen en de mooie ruimtes is het een prachtig sanatorium om te zien.

Het complex is nu open voor het publiek en je kunt door de gebouwen lopen en genieten van de omgeving. Verder zijn er enkele mooie wandelpaden op het terrein, daarnaast is er een restaurant voor wanneer je even heerlijk tot rust wilt komen na het shoppen.

4. Het Raadhuis

Dit beroemde gebouw staat in heel Nederland bekend om zijn modernistische ontwerp en stijl.

Het stadhuis werd in 1931 ontworpen door Willem Marinus Dudok en wordt beschouwd als een zeer invloedrijk stuk architectuur. Gelegen buiten het centrum van de stad, is dit een van de weinige gemeentehuizen in Nederland die niet direct in het centrum van de stad ligt.

Aan de voorzijde van dit gebouw vindt je een super mooie fontein, deze ziet er prachtig uit wanneer het lekker warm weer is. Het gebouw bestaat uit vele afzonderlijke vierkante en rechthoekige delen, hierdoor is het prachtig om te zien.

Raadhuis

7. Sint Vituskerk

Voor wat betreft de kerken die in Nederland zijn gebouwd, is de Sint-Vituskerk relatief nieuw. Deze kerk werd in 1892 opgericht.

Het ontwerp van de kerk wordt beschouwd als neogotisch en heeft een grote klokkentoren met versierde toerentjes. De buitenkant van deze kerk is spectaculair, maar binnenin is hij net zo indrukwekkend.

Het dak en de zijbogen hebben een lichtroze kleur met groene versieringen en zien er prachtig uit om te zien. Verder zijn er veel ramen te vinden die door de bogen ondersteund worden.

6. Naarden Fort

Naarden is een charmant stadje ten noorden van Hilversum en staat bekend om zijn fort. Deze stad kwam voor het eerst op de voorgrond toen het in de jaren 1300 stadsrechten kreeg en veranderde in een vestingwerk.

Er werd een gracht aangelegd en de karakteristieke stervorm werd gevormd. Vandaag de dag kan je naar Naarden reizen en genieten van het prachtige ontwerp. Verder heeft het veel historische gebouwen zoals de Grote Kerk, het Spaanse Huis en ook het Nederlands Vestingmuseum.

Ben je geïnteresseerd in de tijd van Willem van Oranje en wil je weten welke rol deze stad heeft gespeeld tijdens de 80 jarige oorlog dan is dit voor jou de place to be.

7. Museum Hilversum

Dit charmante museum is gelegen in het centrum van de stad aan een mooi plein, volledig omgeven door leuke gebouwen en goede restaurants.

Binnenin is een prachtige collectie van lokale geschiedenis en artefacten te vinden. Het gebouw was eigenlijk het oude stadhuis voordat het indrukwekkende Raadhuis werd gebouwd. Voor een intrigerende blik op de geschiedenis van de regio heeft dit museum het allemaal.

Verder is er ook een collectie met schilderijen en tekeningen uit de jaren 1800. Mensen die architectuur en kunst willen combineren zouden hier zeker eens een kijkje moeten nemen.

Museum Hilversum

Tuin van Blijdenstein

Deze arboretum- en botanische tuin, die in 1898 werd gesticht, heeft een grote verscheidenheid aan planten, bomen en bloemen.

Voor de liefhebbers van de natuur en het plantenleven is dit een fantastische plek om te bezoeken. Een verzameling van meer dan 400 prachtige pijnbomen neemt een groot deel in beslag, terwijl er onder deze bomen verschillende soorten mooie bloemen te vinden zijn.

Verder is er een breed scala aan naaldbomen, varens en er is zelfs een prachtige collectie inheemse planten uit Tasmanië. De botanische tuinen liggen ten noordwesten van het centrum van de stad. Hier kan je uitstekend even ontsnappen aan de drukte van de stad. Even tot rust komen na een lange dag wandelen en shoppen is natuurlijk nooit verkeerd!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights