Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Top plekken om te studeren in Utrecht

| door

Utrecht staat nog altijd bekend als een van de leukste steden voor studenten. Door het grote aantal faculteiten en hogescholen is het echt een stad waar je de tijd van je leven kunt beleven.

Niet voor niets dat werken in Utrecht na je studie voor veel mensen een logische stap is. Ook voor de mensen die nog niet zo goed hun weg weten in deze stad zijn er genoeg plekken te vinden waar je in alle rust kunt gaan studeren.

Wij zullen je vandaag eens de leukste plekken laten zien om te studeren in de prachtige stad Utrecht!

De Domtuin

De Domtuin is misschien wel het mooiste plekje in heel de stad Utrecht. Je hoeft geen genie te zijn om te raden waar deze tuin zich bevindt, het ligt inderdaad precies achter de Dom.

Het mooie van de Domtuin is dat er vele bankjes te vinden zijn waar je in alle rust aan jouw huiswerk kunt gaan zitten. Stopcontacten worden natuurlijk lastig midden in de natuur, maar heb je dit echt nodig als je omgeven bent met prachtige bloemen en bomen?

Ideaal voor de dagen waarop het zonnetje fel aan de hemel staat. Wees niet bang, er zijn ook genoeg plekjes te vinden die wel in de schaduw liggen.

book 2178586 1920

Coffee Company

De Coffee Company is een uitstekend cafeetje in het midden van de stad. In dit café heb je tientallen soorten koffie, dit kan je wel zien aan de naam.

Naast een lekker bakje koffie is het ook mogelijk om hier allerlei zoetigheden te krijgen. Van muffins tot aan cookies, alles is er te vinden voor tijdens jouw studiepauze. Door de lange tafels is deze locatie ook ideaal voor de mensen die het leuk vinden om met een grotere groep aan de slag te gaan.

Stopcontacten zijn er genoeg, je kunt hier dus wel gewoon met je notebook gaan zitten. Wanneer je bij de Coffee company bent zal je snel vergeten dat je aan het leren bent, door de gezellige sfeer is het namelijk helemaal niet erg om er te zitten.

Plezier tijdens het leren, beter kan zowat niet toch?

Het Koffieboontje

Nog een koffietent? Jazeker, de koffietentjes in Utrecht zijn namelijk stuk voor stuk allemaal bijzonder en uniek.

Het Koffieboontje is een erg hippe tent waar je vooral de jeugd terug kunt vinden. Dit maakt het dan ook een uitstekende plek om te gaan studeren. Het mooie van dit cafeetje is dat het echt gericht is op de studenten, je kunt hier dus zo lang blijven zitten als je wilt.

Voor de mensen die normaal gesproken al vroeg uit de veren zijn: er is zelfs de mogelijkheid om hier je ontbijt te halen. Een hele dag studeren, dat kan zeker bij Het Koffieboontje!

Het Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is ook altijd een goede plek om te gaan zitten om te studeren, mits het lekker weer is natuurlijk.

Door de forse omvang van het park zal je hier vrijwel altijd een plekje kunnen vinden. Een groot voordeel van het Wilhelminapark in tegenstelling tot de Domtuin is dat de tafeltjes hier iets verder weg staan, je hoeft je dus niet te storen aan de andere mensen.

En anders kan je alsnog je oordopjes in doen. Rondom het park kun je verschillende terrasjes vinden, hier kan je na een dag hard studeren neerploffen om die nieuwe stof tot je te laten komen. Een plek midden in de natuur, meer ontspannen leren dan hier zal je niet snel lukken.

Lewis Book café 

Ook hier kan je het wel aan de naam zien, het Lewis Book café is er voor alle studenten die echt even ontspannen willen gaan lezen.

Nu kan je hier natuurlijk gaan zitten met je studieboeken, maar door de grote hoeveelheden boeken in de boekenkast kan je hier ook altijd even wat anders lezen.

Ideaal voor tijdens jouw pauze, de hele dag droge stof lezen is nu eenmaal niet bepaald leuk om te doen. wanneer je een bezoekje brengt aan Lewis Book café zou je zeker eens een van de smoothies moeten proberen, dit is niet voor niets hun specialiteit.

Er lekker, en ook nog eens super gezond!

notebook 1850613 1920

Daens

Daens is echt een liefhebber onder de studenten. Dat de jeugd het leuk vindt om hier te komen om te studeren is wel te begrijpen, er hangt namelijk een heel relaxte sfeer.

Door de grote hoeveelheden stopcontacten kan je hier altijd met je laptopje zitten. In het café zelf zijn er meer dan genoeg zitplekken en tafels te vinden, het is dan ook geschikt voor de mensen die graag in groepjes leren.

Voor de periodes dat je even niet in de boeken zit kan je altijd langskomen bij Daens voor een heerlijke stukje taart. En mocht je nu echt een fan zijn geworden van Daens dan is het zelfs mogelijk om de Daens merchandise te kopen, dit maakt het echt een bijzondere winkel.

Stan & CO

Voor de studenten die het leuk vinden om tijdens het leren door even de stad in te duiken is Stan & CO echt de ideale plek om te studeren.

Dit café ligt precies in het midden van het centrum, hierdoor kan je alle kanten op. De broodjes die je hier kunt vinden zijn ontzettend lekker. Goed eten is van cruciaal belang als het aankomt op een succesvolle studeersessie!

Na het leren kan je samen met jouw vrienden genieten van een van de heerlijke cocktails die je hier kunt vinden. Het aantal stopcontacten is meer dan genoeg, al kan het zijn dat je wel een verlengsnoer mee moet nemen. Het is nu eenmaal vrij druk bezocht in de tentamenperiodes.

Stan & CO is voor de studenten nog altijd een van de leukste plekken die je maar kunt vinden in de stad Utrecht.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights