Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Uitbesteden loonadministratie: hoe gaat dit precies in zijn werk?

| door

Het bijhouden van de administratie omtrent het loon kan je behoorlijk wat tijd kosten. Bovendien moet je er altijd maar weer de motivatie voor vinden, want het is niet de meest leuke klus.

Daarom kiezen steeds meer mensen er voor om hun loonadministratie uit te besteden. Het uitbesteden van de loonadministratie kan tegenwoordig eenvoudiger dan ooit.

Vaak is dit al te doen voor een laag bedrag per salarisstrook. En hierbij hoeft het niet alleen te gaan om de salarisadministratie.

Wat kun je nog meer uitbesteden naast de loonadministratie?

Er zijn diverse administratieve klusjes die je liever door een ander laat doen. Ze zijn vaak niet bepaald ingewikkeld, maar je dient er wel tijd en moeite in te steken.

En, laten we eerlijk zijn, sommige klusjes zijn ook gewoon vervelend. Naast het verwerken van de salarisstroken kun je de volgende taken ook uitbesteden als onderdeel van het uitbesteden van de loonadministratie: journaalposten, overzichten van betalingen, loonaangiften (indienen en overzichtelijk maken), jaaropgaven en pensioenaanleveringen.

Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de loonadministratie?

Het eerste voordeel van het uitbesteden van de loonadministratie werd eigenlijk al in de introductie benoemd. Want het is nu eenmaal zo dat de loonadministratie een vervelend taakje is.

Je zult waarschijnlijk enorm blij zijn dat je dit niet meer hoeft te doen. Maar dat is niet het enige voordeel van het uitbesteden van de salarisadministratie. Ten tweede kost het niet veel. Veelal kun je al voor 5 tot 12.50 euro per salarisstrook deze taken laten overnemen door een ander. Dat is een schijntje.

En daar blijft het niet bij, want er zijn nog meer voordelen. Maandelijkse mutaties kosten je over het algemeen niets extra. De tijd die je overhoudt doordat je niets meer hoeft te doen aan loonadministratie, kun je voortaan aan andere zaken besteden. Bovendien kun je met al jouw vragen over de salarisadministratie terecht bij het bedrijf dat de loonadministratie voor je uitvoert. Zij staan je met raad en daad bij.

Het verschil tussen loonadministratie uitbesteden en payroll

Het uitbesteden van de loonadministratie en payroll worden nogal eens verward met elkaar. Toch zijn er wezenlijke verschillen tussen de twee. Alhoewel de administratie omtrent het loon uitbesteed wordt, werken werknemers desalniettemin in dienst van de werkgever.

Als werkgever voer je zelf de betalingen uit en beslis je wie je in dienst neemt, terwijl iemand anders de administratie hier omheen voor je uitvoert. De gegevensverwerking wordt door een derde partij uitgevoerd.

Wanneer je gebruik maakt van een payroll bedrijf, ben je niet meer de juridische werkgever. De werknemers zijn in dienst van het payrollbedrijf, die het werkgeversrisico op zich neemt. Zij voeren tevens de loonadministratie uit. Op papier is de werknemers dus in dienst van een payroll aanbieder.

De ondernemer wordt als het ware de opdrachtgever, maar niet meer de werkgever. De interne gang van zaken binnen het bedrijf worden nog altijd door jezelf uitgevoerd. Maar op papier zijn er bepaalde werknemers in dienst van de payroll aanbieder.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights