Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Veel mogelijkheden voor Utrechtse Kanaleneiland

| door

In de Utrechtse wijk Kanaleneiland ontstaan momenteel veel mogelijkheden voor de verhuur van potentiele kantoorruimtes door een grootschalig renovatieproject.

In zowel Kanaleneiland Noord, Centrum en Zuid lopen op dit moment grote nieuwbouw- en renovatieprojecten. Sommige hiervan zijn reeds afgerond. Dit biedt kansen voor ondernemers, die zich tevens in de wijk kunnen vestigen.

[the_ad id=’28752′]

De ligging centraal in Nederland samen met uitstekende verbindingen voor auto en openbaar vervoer was altijd al gunstig.

Dankzij de grondige opknapbeurt van de wijk zullen er nog meer voordelen ontstaan die de wijk zeer interessant maken voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe kantoorruimte.

Kanaleneiland

Kanaleneiland werd na de tweede wereldoorlog gebouwd, tussen 1954 en 1960, naar een ontwerp van stedenbouwkundige C.M. van der Stad.

Naoorlogs optimisme tekent de wijk tussen het Merwedekanaal en het Amsterdam-Rijnkanaal, die ruim en met veel groen is opgezet.

Bovendien werd er rekening gehouden met alle moderne ontwikkelingen, zoals de opkomst van de auto. Kenmerkend is de compositie van afwisselend hoog- en laagbouw, met daartussen binnentuinen of pleintjes.

De wijk ligt bovendien vlakbij verschillende snelwegen en is goed verbonden met de binnenstad en het treinstation. Het duurt slechts 8 minuten met de sneltram om het station Utrecht Centraal te bereiken.

Renovatieprojecten

Hoewel de meeste bewoners nog altijd zeer tevreden zijn over hun wijk, is deze toe aan renovatie. Waar in de jaren ’60-’70 de wijk nog zeer goed stond aangeschreven, kampte de wijk vanaf de jaren ‘80 met steeds meer problemen.

Daarom zijn er door de gehele wijk vele grote nieuwbouw- en renovatieprojecten opgezet. Zo wordt in het centrale deel van Kanaleneiland het project ‘De Nieuwe Wereld’ uitgevoerd door ontwikkelaars Heijmans, Mitros en Portaal.

Het project richt zich onder andere op nieuwe en gerenoveerde woningen, een nieuw winkelcentrum en maatschappelijke voorzieningen. Ook in Kanaleneiland Noord houden projectontwikkelaars zich bezig met het leefbaarder en vitaler maken van de wijk, door een deel van de woningen ingrijpend te renoveren en als vrije sector of koopwoningen aan te gaan bieden.

In Kanaleneiland Zuid wordt het gebiedsplan ‘Vooruit in Kanaleneiland Zuid’ gerealiseerd dat is opgesteld door bewoners samen met woningcorporaties en de gemeente. Bij de renovatie van Kanaleneiland is de samenwerking tussen bouwbedrijf Heijmans en Feike Siewertsz van Reesema, de Nederlandse partner van investeringsmaatschappij Aventicum, uniek.

Nooit eerder belegde een buitenlandse investeerder zoveel geld in Nederlandse sociale huurwoningen.

Kansen voor ondernemers

Kanaleneiland is op dit moment een van de belangrijkste aandachtsgebieden van de Gemeente Utrecht. Er wordt veel werk in gestoken om de wijk om de wijk neer te zetten als een aantrekkelijke en vitale omgeving.

Deze vernieuwde aantrekkingskracht biedt kansen voor ondernemers om nieuw gebouwde of gerenoveerde kantoorruimtes te vinden in een opkomende wijk. De wijk zal dankzij de projecten onder andere een meer gedifferentieerde bevolkingsopbouw, betere parkeergelegenheid en uitstekende openbare voorzieningen hebben.

Dit biedt ook ondernemers meer mogelijkheden om zich te kunnen ontplooien. Dat de projectontwikkelaars en de gemeente Utrecht ook specifiek inzetten op een beter ondernemersklimaat in de wijk blijkt al uit het feit dat leegstaande panden tijdens de renovatie werden verhuurd aan startende en/of creatieve ondernemers.

Bij veel van de gerenoveerde panden is ook kantoorruimte gereserveerd om zo tot een ideale mix van wonen, werken en recreëren te komen.

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights