Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Verhoog de productiviteit van je werknemers

| door

Voor ondernemers is het belangrijk om gezonde en gelukkige werknemers in dienst te hebben. Dit is deels hun eigen verantwoordelijkheid, maar ook als ondernemer kun je hier een steentje aan bijdragen.

Hoe hou jij je werknemers blij en fit op hun werkplek? Hierbij heb je een aantal tips die bijdragen aan de vitaliteit van je personeel.

1. De juiste verlichting

De juiste led verlichting zorgt voor een hogere productiviteit onder het personeel. Verlichting die daglicht benadert is het prettigste. Een warme kleur van 3000 Kelvin maakt de mensen loom en vermoeid.

Toch kiezen kantoren wel voor deze kleur omdat het licht anders te kil of te fel wordt. Welke kleur wil jij op kantoor? Let dan goed op de kleur van het led paneel dat je bestelt.

Led panelen zijn vaak verkrijgbaar in verschillende lumen sterkte.

2. Vitaliteitsbeleid

Een werkgever kan dit op verschillende manieren invullen. Tegenwoordig zijn er heel veel manieren om werknemers binnen een bedrijf gezond te houden.

Verschillende werkgevers laten wekelijks fruit op het kantoor bezorgen en plaatsen een waterkoeler. Dit stimuleert het personeel om vitaminen te eten en veel water te drinken.

Ook zijn er werkgevers die de niet- rokers op een kantoor een extra vrije dag in het jaar geven. Rokers staan wat vaker buiten voor een sigaretje en dat is toch weer extra tijd.

3. Beweging stimuleren

Hier kun je als werkgever heel veel kanten mee op. Vaak worden er wandelmomenten ingelast door een klein clubje collega’s. Het is goed voor de productiviteit om even een frisse neus te halen.

Soms regelt personeelszaken kortingen voor het personeel op fitness abonnementen of een bootcamp les na werktijd. Een leuke manier om beweging te stimuleren is het plaatsen van een pingpongtafel. Beweging stimuleert de hersenactiviteit.

4. Ergonomisch kantoormeubilair

Als werkgever wil je ook dat je werknemers de juiste houding aannemen als ze eenmaal aan het werk zijn. Daar kun je voor zorgen met ergonomisch kantoormeubilair.

Dit zijn bijvoorbeeld stoelen die in de juiste houding te verstellen zijn, voetenbankjes en zelfs statafels behoren tot de mogelijkheden.

Ergonomisch meubilair voorkomt rug- en nekklachten bij mensen en dat zorgt weer voor minder ziekteverzuim.

5. Flexibele tijden en plaatsen

Het kan voor je collega’s al heel veel schelen als ze zelf mogen bepalen waar ze werken en hoe laat ze beginnen. Zo kunnen avondmensen wat later beginnen. Ook scheelt het veel stress voor filerijders als ze een dagje thuis kunnen werken. Wil je dat de werknemers wel hun uren verantwoorden? Ook daar zijn heel veel verschillende tools voor. 

Het kan dus veel geld schelen voor ondernemers als ze meedenken met het personeel. Wat wil jij doen om je werknemers fit en gezond te houden?

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights