Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Vier tips om je kantoor te verwarmen

| door

Nu dat het buiten weer kouder wordt is het natuurlijk ontzettend belangrijk om het kantoor binnen op aangename temperatuur te houden. Maar hoe kun je er nu voor zorgen dat het binnen lekker warm blijft zonder dat de energierekening te hoog oploopt? We geven je een aantal handige, praktische tips.

1. Schaf een goede radiator aan

Niet ieder kantoor heeft een degelijke radiator en de kans is groot dat de radiator in jouw kantoorruimte aan vervanging toe is.

Wist je dat er door een oude radiator veel warmte verloren kan gaan en veel energie onnodig verbruikt wordt? Kijk dus even goed of de radiatoren in de kantoorruimte wellicht aan vervanging toe zijn; je kunt bekende merken zoals een jaga radiator voor mooie aanbiedingen aanschaffen.

Zo ben je niet teveel budget kwijt, en heb je wel een nieuwe radiator die optimaal verwarmt zonder teveel energie te verbruiken.

2. Gebruik de raamdecoratie

Is jouw kantoor voorzien van raamdecoratie zoals gordijnen of rolluiken? Zet deze gedurende de winter dan vooral in.

Laat de gordijnen open wanneer de zon schijnt zodat de natuurlijke warmte ook binnen de muren van het kantoor kan komen, en sluit de gordijnen wanneer het buiten koud is.

Zo voorkom je dat de warmte die je radiatoren verspreiden via de ramen naar buiten gaat. Daarnaast helpt het sluiten van de gordijnen ook om condensatie tegen te gaan!

3. Werk met timers

Is de kantoorruimte koud wanneer je ‘s ochtends binnenkomt en gaat er veel tijd verloren aan het opwarmen van de ruimte? Gebruik dan timers of installeer een slimme thermostaat.

Niet alleen kun je de verwarming zo op tijd aan laten gaan, maar je kunt je verbruik ook beter onder controle houden. Mocht je de verwarming vergeten uit te zetten bij vertrek, dan zorgen de timers of slimme thermostaat ervoor dat je niet terug naar kantoor hoeft: de verwarming gaat namelijk vanzelf weer uit!

4. Investeer in goede isolatie

Je kunt honderden euro’s per maand besparen door de kantoorruimte goed te laten isoleren.

Niet alleen zorgt een goede isolatie ervoor dat er minder warmte verloren gaat (en dat het kantoor gedurende de zomermaanden makkelijker koel blijft), maar je vermeerdert ook de waarde van je kantoorpand. Een stukje duurzaam ondernemen en een erg slimme investering!

Je kunt het groots aanpakken en de spouwmuurisolatie laten vervangen, of je kunt kleine investeringen doen zoals bijvoorbeeld het plaatsen van nieuwe ramen, het leggen van beter isolerende vloeren of het aanpakken van mogelijke tocht locaties.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights