Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Voordelen van kantoorergonomie

| door

Kantoorergonomie verhoogt de productiviteit. Het ontwerpen van een werkruimte die een goede houding bevordert, minder repetitieve bewegingen, gemakkelijker hoogtes en reikwijdtes, en minder inspanning bevordert een efficiënter werkproces.

photo 1606857521015 7f9fcf423740

Meer efficiëntie is gelijk aan meer productiviteit. Slechte kantoorergonomie leidt tot vermoeide en snel geïrriteerde werknemers die niet hun beste werk kunnen doen. Ze kunnen een belangrijk detail missen of een belangrijk telefoontje naar een klant vergeten.

De beste manier om jouw medewerkers in topvorm te houden, is door te investeren in kantoorergonomie. Een goede kantoorergonomie houdt iedereen in topvorm. De ergonomie van het kantoor zal het verloop verminderen, het ziekteverzuim verminderen, het moreel verhogen en de betrokkenheid van medewerkers vergroten.

Medewerkers zullen het ook waarderen dat het bedrijf waarvoor ze werken zo hard werkt om hun veiligheid en gezondheid te waarborgen.

Ergonomie verbetert de productiviteit

Ergonomisch werken is erg belangrijk. Investeren in ergonomie laat zien dat jouw bedrijf zich inzet voor gezondheid en veiligheid. Door gezondheid en veiligheid tot een kernwaarde van jouw bedrijf te maken, creëer je een sterkere veiligheidscultuur op jouw werkplek.

Jouw werknemers zijn jouw meest waardevolle bezit en ze gezond en veilig houden is een goede zaak en het juiste om te doen. Ergonomie is gericht op het realiseren van een veilige, geborgen en comfortabele samenleving en het behouden en bevorderen van jouw gezondheid.

Het is altijd om je heen en ondersteunt je leven. Het maakt niet uit hoe perfect ergonomisch jouw bureau en kantoor zijn als je tijdens het werken niet op jouw eigen lichaamshouding let. Je wilt je concentreren op jouw houding en voldoende pauzes nemen.

Als je deze tips in gedachten houdt, kun je jouw gezondheid op kantoor holistisch benaderen. De positie van jouw monitor is een ander element waarmee je rekening moet houden bij het inrichten van jouw bureauruimte. Voor de beste ergonomische positionering moet de bovenkant van jouw monitor iets onder ooghoogte zijn.

Dit helpt niet alleen nekbelasting te verminderen, maar het helpt ook voorkomen dat schittering rechtstreeks in jouw ogen komt.

Ergonomische risicobeoordeling

Ergonomie heeft betrekking op de relatie van werknemers, de taken of banen die ze moeten uitvoeren, de omgevingen waarin ze werken en de apparatuur die ze op het werk moeten gebruiken.

Een ergonomische risicobeoordeling helpt je het werkontwerp en de systemen op jouw werkplek te begrijpen en te beoordelen. Ergonomisch werken is noodzakelijk voor een productieve houding.

Het uitvoeren van een ergonomische risicobeoordeling zal je ook helpen te begrijpen of je voldoet aan de wettelijke vereisten op dit gebied. De risicobeoordeling omvat ook de identificatie van eventuele vereisten voor ergonomische apparatuur.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights