Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom je een carrière in de schoonmaak zou moeten overwegen

| door

Wij zijn het erover eens dat schoonmaken niet zomaar een baan is, maar een carrière vol mogelijkheden, flexibiliteit en arbeidsvreugde. Sterker nog, in feite kunnen de meeste huizen en bedrijven niet functioneren zonder schoonmakers en wordt het verschil dat schoonmakers maken, door iedereen gewaardeerd.

pexels karolina grabowska 4239031

Schoonmaakbanen zijn gevarieerd en kunnen in bijna elke bedrijfstak voorkomen, waaronder horeca, mijnbouw, defensie en toerisme. Een schoonmaker vereist specifiek aandacht voor detail, goede communicatie, klantvriendelijkheid en tijdmanagementvaardigheden.

Het is daarom niet gemakkelijk om een kwaliteitsvolle schoonmaakdienst aan te bieden en veel schoonmaakbedrijven zorgen er dan ook vaak voor dat personeel goede beloningen aangeboden krijgen. Wil je weten waarom werken in de schoonmaak een lonende baan kan zijn? In dit artikel nemen we de belangrijkste voordelen met je door. 

Werkzekerheid en verschillende werkopties

Er zijn veel voordelen aan werken in de schoonmaakbranche, waaronder werkzekerheid en gevarieerde werkopties. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij de schoonmaak vacature Oss  van IBN, waarbij je te werk gaat op verschillende locaties en dus geen vaste werkplek hebt.

Bovendien ga je aan de slag met verschillende schoonmaakwerkzaamheden, wat betekent dat er veel afwisseling is. 

De schoonmaaksector is trouwens een van de weinige sectoren waar altijd vraag naar werk is, wat betekent dat je als ervaren schoonmaker nooit zonder werk komt te zitten. Zelfs tijdens recessies en andere soorten sociale en economische onrust, is er vraag naar schoonmakers in huizen van particulieren en commerciële omgevingen zoals kantoren, scholen, bouwwerven en vliegtuigen.

Schoonmaakbanen bieden flexibiliteit

De meeste schoonmaakbedrijven bieden ook verschillende werkmogelijkheden, zodat je zelf jouw werktijden kunt kiezen en aanpassen aan jouw werk- en privébehoeften. Er zijn talloze banen in de schoonmaak die zowel voltijds als deeltijds te doen zijn, waardoor werknemers met meer persoonlijke verplichtingen, zoals studie of vakantie, kunnen kiezen voor minder uren en toch kunnen bijverdienen. 

Een schoonmaakbaan draagt bij aan actieve en gezonde levensstijlen

De kans is klein dat je als schoonmaker vaak stilzit. Als je dus niet graag heel de dag naar een scherm wilt kijken en juist graag actief bezig wilt zijn, dan is een job als schoonmaker misschien iets voor jou.

Op een gemiddelde dag bezoek je verschillende huizen en commerciële omgevingen en ben je dagelijks op de been, wat je zeker fit zal houden!

Schoonmaakwerk is sociaal en betrokken werk

Werken in de schoonmaak is zelden eenzaam werk. Afhankelijk van de plek waar je komt te werken, zul je vaak in contact komen te staan met klanten en je collega’s.

Omdat schoonmakers voor een prettige woon- en werkomgeving zorgen, zijn ze overal gewild en krijgen ze veel waardering van andere mensen!  

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights