Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom je voor een groen kantoor moet kiezen

| door

Een hoop ondernemers kiezen tegenwoordig voor een groen kantoor. Natuurlijk is het begrip ‘groen kantoor’ erg breed, hier kun je vanalles onder verstaan. Je kunt er dus ook erg creatief mee zijn.

Van gerecyclede meubels tot energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, het draagt allemaal bij aan een groen kantoor. Vooral als je in een branche werkt waar duurzaamheid en het milieu een belangrijke rol spelen, is het verstandig om dit soort dingen toe te passen op kantoor.

Hierdoor draag je de juiste boodschap naar buiten toe wat zorgt voor een betere uitstraling van je bedrijf. Daarnaast zijn er nog meer voordelen, wij hebben er een paar op een rijtje gezet.

Lagere vaste lasten door een groen kantoor

Wanneer je kiest voor een groen kantoor, en dan hebben we het met name over de energiebesparende maatregelen. Kies je automatisch voor lagere vaste lasten, omdat je flink bespaard op je energierekening. Voor veel ondernemers is dit een van de grootste redenen om zonnepanelen te laten plaatsen.

Als je dit ook overweegt, kun je eens gaan kijken bij BonGo Solar, zij hebben een grote showroom met allerlei verschillende A-merken. Van de panelen tot de omvormer, ze kunnen je alles vertellen.

Een bijdrage leveren aan een beter milieu

Steeds meer ondernemers willen bekend staan als duurzaam, milieubewust, groen of iets anders in die richting. Het is natuurlijk ook een goed idee als je met jouw kantoor, kunt bijdragen aan een beter milieu.

Door zonnepanelen te plaatsen, stoot je bijvoorbeeld een stuk minder CO2 uit. Als je de mogelijkheid hebt, pak deze kans dan, en draag ook een steentje bij aan een beter milieu.

Je zult merken dat je klanten ook meer waardering voor je krijgen op het moment dat je dit naar buiten draagt.

Haal groen naar binnen door middel van planten

Een groen kantoor kan je ook letterlijk nemen, misschien is dat zelfs wel een heel goed idee. Wanneer je groen naar binnen haalt, en een hoop planten op kantoor plaatst, kan dat nog wel eens positieve effecten hebben.

Het blijkt zelfs dat medewerkers productiever zijn als er een hoop planten op kantoor staan. Dit is misschien ook wel logisch, planten zorgen namelijk voor schone en frisse lucht.

Hierdoor kun je je beter concentreren en heb je minder snel last van klachten zoals hoofdpijn. Zorg dus voor genoeg binnenplanten op kantoor!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights