Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

 • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
 • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
 • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom ook jij met crypto moet beginnen

| door

Je kunt er echt niet meer omheen, crypto is hier om te blijven. Elke dag zie je wel weer een krantenkop staan die de laatste koersen analyseert.

Aangezien de kans groot is dat deze markt alleen maar verder uit zal gaan breiden is het nog niet zo’n verkeerd idee om na te denken over een mogelijke investering in crypto valuta.

Wij zullen je vandaag wat meer laten zien over de wereld van de cryptocurrency in zijn algemeen, op die manier kan je voor jezelf de keuze maken of je ook mee wilt doen aan deze digitale revolutie!

Wat is cryptocurrency nu eigenlijk?

Laten we maar eens beginnen bij het begin, wat is cryptocurrency nu eigenlijk? Cryptocurrency kan het best worden gezien als digitaal geld, het bestaat alleen op computers.

Het wordt tussen verschillende personen uitgewisseld (er is geen tussenpersoon zoals een bank). Transacties worden geregistreerd in een digitaal publiek grootboek (een “blockchain” genoemd). Transactiegegevens en het grootboek worden versleuteld met behulp van cryptografie (daarom wordt het “crypto” “valuta” genoemd).

Het is gedecentraliseerd, wat betekent dat het wordt gecontroleerd door gebruikers en computeralgoritmen en niet door een centrale overheid. Het is gedistribueerd, wat betekent dat de blockchain wordt gehost op vele computers over de hele wereld. Ondertussen worden crypto valuta’s verhandeld op online beurzen, een beetje effectenbeurzen.

Bitcoin (gewoonlijk verhandeld onder het symbool BTC) is een van de vele crypto valuta’s. Andere valuta’s zijn bijvoorbeeld namen als “Ethereum” (ETH)”, “Ripple (XRP)“, en “Litecoin (LTC)”. We noemen deze alternatieven voor Bitcoin ook wel “altcoins”. Als je dit een beetje begrijpt dan ben je al een heel eind op weg, dit is namelijk het doel van de cryptocurrency samengevat in één enkele alinea.

bank bitcoin blockchain 315785

Wat is Bitcoin?

Wanneer de meeste mensen aan cryptocurrency denken zal Bitcoin het eerste zijn wat bij hun opkomt. Dit is logisch natuurlijk, dit is namelijk het grootste project wat je op dit moment kunt vinden.

We zullen om het je net even wat makkelijker te maken Bitcoin uitleggen in een zo kort mogelijke tijd. Zo weet je precies waar je aan moet denken bij Bitcoin kopen. Bitcoin is een nieuwe munteenheid die in 2009 werd gecreëerd door een onbekend persoon die het alias Satoshi Nakamoto gebruikte.

Transacties worden gedaan zonder tussenpersonen – zoals je hierboven al even hebt kunnen lezen. Bitcoin kan gebruikt worden om hotels te boeken op Expedia, meubels te kopen op Overstock en zelfs voor het kopen van Xbox-spellen. Maar de hype gaat voornamelijk over het handelen, de prijs van bitcoin schoot in 2017 namelijk omhoog tot in de duizendtallen. Bitcoins kunnen worden gebruikt om anoniem goederen te kopen.

Bovendien zijn internationale betalingen eenvoudig en goedkoop, omdat Bitcoins niet aan een land gebonden zijn of aan regels onderworpen zijn. Kleine bedrijven kunnen ze gebruiken omdat er geen creditcardkosten in rekening worden gebracht. Sommige mensen kopen gewoon bitcoins als investering, in de hoop dat ze in waarde zullen stijgen.

Dit is geen verkeerd idee, al helemaal niet als je bedenkt dat de kans groot is dat de munten mainstream zullen worden. Straks zullen we je laten zien waarom juist dit moment zo’n geschikt moment is om ook te investeren in onder andere Bitcoin.

Hoe kom je aan crypto valuta’s?

Als het goed is weet je na het lezen van dit artikel het een en ander over cryptovaluta in zijn algemeenheid. Nu wil misschien jij ook wel de stap maken om ook te investeren.

De vraag die je je waarschijnlijk af zal vragen zal de volgende zijn: Hoe kom ik aan cryptocurrency?  Cryptocurrency kan worden verkregen op de meeste van dezelfde manieren als andere soorten valuta’s kunnen worden verkregen.

Je kunt goederen en diensten ruilen voor cryptocurrency, je kunt dollars ruilen voor cryptocurrency, of je kunt cryptocurrency ruilen voor andere cryptocurrency. De aankoop en verkoop van de cryptocurrency zal voornamelijk plaatsvinden via brokers en beurzen. Brokers zijn derden die cryptovaluta’s kopen/verkopen, beurzen zijn als online beurzen voor cryptovaluta. Je kunt ook rechtstreeks handelen in cryptocurrency, je kunt gewoon jouw munten voor de munten van een ander ruilen.

Houd er rekening mee dat de prijzen van cryptocurrency wel erg schommelt. Weet dus dat jouw investeringen op de korte termijn nog wel eens kan wisselen in waarde, als je deze prijsschommelingen niet aankunt dan is de investering in cryptocurrency niet echt iets voor jou. Het handigste is om de munten gewoon te kopen en om er vervolgens niet meer naar terug te kijken voor een tijdje, op die manier zullen jouw emoties nooit de overhand kunnen nemen,

Waarom je nu zou moeten investeren in cryptocurrency?

De cryptowereld is voor veel mensen erg intimiderend, voornamelijk vanwege van de technologie. Het gebruik van technische allemaal lastige termen kan nieuwe mensen verwarren en afschrikken.

Dit is de belangrijkste reden dat veel mensen uit de buurt van cryptocurrency blijven. Bovendien kan het een echte uitdaging zijn om de eerste stap te maken; van het openen van een account bij een exchange tot aan het versturen van de transacties. Eerder de sprong wagen dan de andere mensen zal je zeker een hoop op kunnen leveren, zowel in termen van potentiële winst als van ervaring.

Het kan periode zijn waarin je emoties de overhand proberen te nemen, maar het is zeker de moeite waard. Zodra de cryptocurrency mainstream zal gaan zullen de koersen pas echt gaan stijgen. Ook jij kan hier aan deelnemen.

Het investeren in cryptocurrency is voor veel mensen nog een beetje eng, echter zou je je hier door moeten laten weerhouden. Het is namelijk op dit moment zo dat de koersen relatief laag staan in verhouding tot de prijzen aan het begin van dit jaar. Zie het dan ook als een soort uitverkoop, door de lage prijzen krijg je op dit moment veel meer munten voor je geld. Maak snel een account aan op bijvoorbeeld Coinbase of Bitfinex en maak vandaag nog deel uit van de digitale revolutie!

*Dit artikel is slechts mijn mening en bedoeld voor educatieve doeleinden, en mag niet worden beschouwd als financieel advies.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Waarom ook jij met crypto moet beginnen”

 1. n1shop.cz says:

  Hey ѡould ʏou mind letting me know wһich webhost you’re using?
  I’ᴠe loaded youг blog in 3 diffеrent browѕers and I
  must sɑy thiѕ blog loads a lot quicker then mߋst. Ϲan yyou recokmmend a good internet hosting provider at a reasonable price?
  Thanks a lot, I appreciate it!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights