Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Waarom zijn bureaustoelen zo duur? Uitleg van een expert

| door

Iedere Nederlander die minimaal 3 uur per dag in een bureaustoel te vinden is zal het met mij eens zijn.

Een goede bureaustoel levert je jarenlang comfort op. Minder fysieke ongemakken en geen uitgezakt gevoel na een lange dag werken. Maar dan komt het moment: je moet een nieuwe bureaustoel kopen

Al snel zie je dat de prijs voor een bureaustoel behoorlijk hoog is. Jouw werkgever, of misschien wel jijzelf, hoopt dat de stoel niet meer dan € 500,- kost. Zelfs dat bedrag is al flink voor een bureaustoel. Of toch niet?

Hoe kunnen goedkope bureaustoelen naast dure stoelen bestaan?

Je hebt goedkope, dure en hele dure bureaustoelen. Zoals je straks zult ontdekken zijn de duurste van de duurste stoelen vaak specialistische stoelen.

Bijvoorbeeld voor hele lange, zware of juist korte mensen. Dure en goedkope stoelen zijn voor vrijwel iedereen geschikt. De verschillen tussen  een goedkope en dure stoel zijn enorm. Het productieproces van goedkope bureaustoelen laat uitstekend zien hoe dit mogelijk is.

IKEA is een van de producenten van goedkope modellen. Doordat er veel onderzoek is geweest naar de herkomst van hun stoelen weten we precies wat de verschillen zijn. 

Materiaalgebruik

Bij goedkope bureaustoelen worden allereerst goedkopere materialen gebruikt. Deze materialen gaan veelal jaren korter mee en zullen na verloop van tijd vervangen moeten worden. Indien dat niet gebeurt, zal de stoel geen lang leven hebben. 

Kwalitatieve bureaustoelen maken gebruik van duurzame materialen waar jarenlang op gerekend kan worden. Waar de goedkope stoel veelvoudig gebruik maakt van kunststof, kiezen de betere producenten voor aluminium of staal. Op kwaliteit kan een producent namelijk eenvoudig bezuinigen. 

Ergonomie

Goedkope bureaustoelen kunnen er dan wel mooi uitzien, goed zijn ze zelden voor je. Ergonomie, ook zal de verkoper dit je graag willen doen geloven, is niet te vinden.

Dat terwijl het juist belangrijk is dat jij jouw rug en nek voldoende ondersteuning weet te bieden. Doe je dit niet, verhoog je de kans op fysieke ongemakken zoals rug- en nekklachten.

Garantie en normen

Gaat jouw dure bureaustoel stuk? De meeste kwalitatieve bureaustoelen komen met een garantietermijn van maar liefst 10 jaar. Dat wil zeggen dat de producent ervan uitgaat dat jij minimaal tien jaar met de bureaustoel kan doen. 

De beste bureaustoel gaat jarenlang mee, is ontworpen met ergonomie als centrale gedachte en daarom volledig naar eigen wens aan te passen. Ook moet het voldoen aan de Europees gestelde normen, zoals de EN-1335 norm waar kwalitatieve modellen aan voldoen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights