Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat is de werking van zonnepanelen?

| door

Steeds meer daken in Nederland worden voorzien van zonnepanelen. En niet voor niets, zonnepanelen wekken namelijk groene energie op en besparen geld.

solar panels 944002 640

Maar hoe werkt stroom opwekken via zonnepanelen eigenlijk? Je leest het hier.

Hoe werkt een zonnepaneel precies?

Zonnepanelen wekken dus stroom op, op basis van de zon. De zon is namelijk de grootste energiebron die we kennen. Maar hoe wordt deze energie opgevangen en omgezet naar elektriciteit? De energie van de zon voel je wanneer de zon schijnt. Een zonnepaneel vangt deze energie ook op.

Zonnepanelen bevatten een omvormer, dit is een apparaatje die de energie van de zon omzetten naar bruikbare wisselstroom.

De omvormer is dus essentieel om de energie van de zon om te zetten in bruikbare stroom. Deze bruikbare stroom kun je vervolgens gebruiken om je elektrische apparaten te voorzien van elektriciteit. Wanneer je genoeg stroom opwekt kun je je woning volledig laten functioneren op groene energie, waardoor je CO2-voetafdruk aanzienlijk kleiner wordt.

Zijn zonnepanelen rendabel?

Zonnepanelen zijn relatief duur in aanschaf, echter verdient dit zich wel terug op lange termijn. Bovendien ben je actief bezig met een betere wereld wanneer je woning draait op groene energie.

Je kunt ook kiezen voor zonnepanelen huren. Op deze manier hoef je geen grote investering te doen, maar betaal je een maandelijks bedrag voor de zonnepanelen.

Zijn zonnepanelen ook interessant voor mijn bedrijf?

Naast woningen zijn er in Nederland natuurlijk ook enorm veel bedrijfspanden. Al deze panden maken ook gebruik van elektriciteit en hebben dus een groot aandeel in het elektriciteitsverbruik in ons land.

Wanneer je bezig bent met het verduurzamen van je onderneming is het zakelijk zonnepanelen kopen geen slechte investering.

Ten eerste komt het, het imago van je bedrijf ten goede, terwijl je ook van de andere voordelen zoals het besparen op je energierekening en het verkleinen van je CO2-voetafdruk geniet.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights