Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat te doen met swill afval in de bedrijfskantine?

| door

Als een kantoor een bedrijfskantine heeft, dan betekent dat automatisch dat er swill en GFT afval geproduceerd wordt. Veel bedrijven hebben moeite met het scheiden en verwerken van deze afvalstromen in de keuken.

In dit artikel vertellen we wat swill afval is en hoe je deze afvalstroom het beste kunt verwerken.

swill afval bedrijfskantine

Wat is swill afval eigenlijk?

In een bedrijfskantines worden meerdere afvalstromen geproduceerd. Het meeste afval valt onder de afvalstromen GFT en swill. De term GFT komt je vast bekend voor en staat voor: groente, fruit en tuinafval. Bij het swill afval mag ongekookte groente, etensresten, fruit, bladeren en snoeiafval weggegooid worden.

Eigenlijk is swill  dus een deel van het GFT-afval dat bestaat uit ongekookte etensresten. Kortom, deze afvalstroom bestaat uit al het organische afval in de keuken van de bedrijfskantine. Denk bijvoorbeeld aan fruit, groenten, brood, sauzen en gekookte voedingsmiddelen.

Waarom is swill scheiden zo belangrijk?

Het scheiden van swill-afval bij de bron is ontzettend belangrijk om te voorkomen dat er bruikbare grondstoffen verloren gaan. Wist je trouwens dat het scheiden van swill verplicht kan zijn? Als er meer dan 200 kilo swill afval per week geproduceerd wordt, dan is het verplicht om deze afvalstroom goed te scheiden.

Een andere reden om het afval goed te scheiden is dat je geen vervelende geurtjes en schimmel in de afvalcontainers krijgt. Je kan ook gebruik maken van een Powerknot machine die het swill afval verwerkt. Dit zorgt ervoor dat het afval niet gaat stinken en schimmelen in de normale container.

Verder zorgt het scheiden bij de bron ervoor dat het swill afval niet in andere afvalstromen terecht komt. Met als grote voordeel dat andere afvalstromen niet vervuild raken, waardoor de schone stromen beter te recyclen zijn. Tot slot zorgt het scheiden van swill ervoor dat men bewuster wordt van de voedselverspilling.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights