Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Wat zijn de voordelen van linux distributies en welke zijn populair?

| door

Als het om besturingssystemen gaat voor je computer, zullen veel mensen als eerst de naam Windows noemen. Toch zijn er naast Windows een aantal andere opties die mogelijk het overstappen waard zijn.

Veel alternatieve besturingssystemen zijn Linux distributies omdat ze gebaseerd zijn op Linux. Een voorbeeld hiervan is het populaire besturingssysteem Ubuntu. Linux is een open source besturingssysteem, wat inhoudt dat iedere ontwikkelaar het systeem kan aanpassen naar eigen wensen.

Hierdoor bestaan er honderden verschillende Linux distributies die ieder op een eigen manier gebouwd zijn. Benieuwd wat je precies kunt met deze distributies en wat de meest populairste Linux besturingssystemen zijn. Je leest het in dit artikel!

Voordelen Linux distributies

Linux distributies worden steeds meer gezien als een goed alternatief voor Windows. Hoewel de meeste computers nog op Windows draaien, hebben Linux distributies zo zijn voordelen. Allereerst zijn de meeste Linux distributies gratis. Hierdoor is dit besturingssysteem toegankelijk voor iedereen.

Het komt wel eens voor dat je moet betalen voor een Linux distributie, maar dat is dan meestal voor zakelijke doeleinden. Behalve dat deze distributies meestal kosteloos zijn, zorgt de grote community ervoor dat de besturingssystemen constant in ontwikkeling zijn. Hierdoor ben je snel op de hoogte van de laatste updates waardoor je besturingssysteem nog beter werkt.

Linux distributies staan daarnaast bekend om de stabiliteit en betrouwbaarheid die de besturingssystemen bieden. De kans dat er een lek ontstaan in een distributie is klein. Tot slot worden beveiligingslekken snel ontdekt en in een mum van tijd opgelost door software programmeurs waardoor een Linux besturingssysteem in principe altijd goed draait.

Meest populaire linux besturingssystemen

Er zijn meer dan honderden Linux besturingsytemen beschikbaar, maar er zitten er altijd een aantal tussen die populairder zijn dan andere. Voor de mensen die op zoek zijn naar een geavanceerde distributie, is Arch Linux een populair besturingssysteem.

Het voordeel van dit systeem is dat het de meeste persoonlijk versie van Linux is die er bestaan. Dit houdt in dat mensen hun besturingssysteem “from scratch” moeten opbouwen en zelf kunnen bepalen welke programma’s in het systeem komen. Naast Arch is Debian ook een populaire Linux distributie.

Dit heeft vooral te maken met de focus op stabiliteit en veiligheid die dit besturingssysteem bezit. Deze distributie wordt daarom vaak gebruikt als fundament voor verschillende andere Linux distributies.

Over het bepalen van je besturingssystemen denk veel mensen nog niet na, maar met de opkomst van steeds meer Linux distributies, wordt het aanbod alleen maar groter. Onderzoek daarom wat de mogelijkheden zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights