Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zakelijke energiecontracten vergelijken

| door

Niet alleen huishoudens vergelijken energiecontracten. Ook voor bedrijven is het verstandig om energie te vergelijken. Door energie te vergelijken kun je als bedrijf een mooie besparing behalen op je energiekosten.

Voor MKB’ers en ZZP’ers kan het goed zijn om naast de zakelijk energiecontracten ook particuliere contracten te vergelijken. Je ziet dan snel welk contract in jouw situatie voordeliger is.

Zakelijke energieverbruikers

Als bedrijf gebruik je dezelfde energie als een normaal huishouden. De stroom die uit het stopcontact komt is niet anders omdat je een zakelijk contract hebt afgesloten.

Het grootste verschil is vaak de hoeveelheid energie die je afneemt. MKB’ers en ook ZZP’ers verbruiken in de meeste gevallen al meer energie dan een gemiddeld huishouden en groot zakelijke verbruikers doen dit zeker.

Dit heeft als gevolg dat er vaak een grotere energiemeter op het adres aanwezig is. Het bedrag dat een zakelijke energieverbruiker moet betalen aan netbeheerkosten ligt dan ook hoger dan de netbeheerkosten van een gemiddeld huishouden. Daarnaast is het ook handig om energie te vergelijken.

Als je een grotere hoeveelheid energie verbruikt wil je hier natuurlijk niet te veel voor betalen. Je kunt dan energie vergelijken en kijken welke leverancier de voordeligste tarieven heeft.

Wanneer kies je voor een zakelijk energiecontract

Het is niet altijd nodig om als zakelijke energieverbruiker ook te kiezen voor een zakelijk energiecontract. Een zakelijk energiecontract is namelijk niet altijd voordeliger voor je situatie.

Win daarom ook altijd advies in bij het vergelijken. Er zijn vergelijkers die helpen bij het vergelijken van zakelijke energiecontracten. Daarnaast kun je ook advies inwinnen bij je boekhouder.

Voor een ZZP’er is het namelijk mogelijk om de BTW af te trekken, maar hier zitten wel voorwaarden aan waarvan de boekhouder op de hoogte is.

Het vergelijken van zakelijke energie

Verbruik je als bedrijf veel energie, dan kan het vergelijken van energiecontracten een goede keuze zijn. Op die manier betaal je namelijk niet te veel voor de energie die je afneemt en bespaar je waarschijnlijk op je energiekosten.

Wel is het verstandig om altijd even de voorwaarden door te lezen. De voorwaarden van zakelijke energiecontracten wijken af van de voorwaarden van particuliere contracten. Door de voorwaarden door te nemen sta je op het eind van je contract niet voor verrassingen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights