Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zittend werk? Actief bewegen en afwisseling loont!

| door

zittend werk

Het menselijk lichaam is niet ontworpen om stil te zitten. Het gebrek aan beweging zorgt ervoor dat ons metabolisme vertraagt.

Een vertraging in het metabolisme heeft als gevolg dat de hoeveelheid voeding die in energie wordt omgezet verkleint, wat als gevolg heeft dat vetten zich sneller ophopen en er meer kans is op aandoeningen zoals obesitas, hartziekten en diabetes.

Om de zitziekte tegen te gaan is een goede houding en beweging noodzakelijk. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat beweging, naast je lichamelijke gezondheid en fitheid, ook je concentratie en productiviteit verbetert. Maar hoe doe je dat achter je bureau?

Een actieve houding kan je trainen

Wanneer je veel zit neem je al snel een verkeerde houding aan. Lang en vaak in een verkeerde houding zitten resulteert vaak in rugpijn die kan uitstralen naar je benen en zelfs knieën, maar ook je nek en schouders kunnen slachtoffer worden.

Wat kan je hieraan doen? Je kan natuurlijk gewoon goed op je houding letten, maar wanneer je al last hebt van pijn is dit vaak geen oplossing meer. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld een fitnessbal of wiebelkussen.

De fitnessbal en wiebelkussen zorgen ervoor dat je lichaam constant kleine correcties maakt. Deze correcties activeren je core-spieren en een sterke core is erg belangrijk voor een goede houding! In het begin zal het even wennen zijn, maar 2 keer per dag een half uur tot uur op een bal of kussen kan al wonderen doen voor je houding en core.

Fitnessoefeningen achter je bureau

Als je denkt dat je alleen maar in de sportschool kan fitnessen dan heb je het mis. Met de juiste spullen kan je prima oefeningen achter je bureau doen.

Schouders met een fitness elastiek

Oefening 1: Neem plaats op een fitnessbal of bureaustoel, plaats beide voeten op het midden van het fitness elastiek en zorg dat je knieën een hoek van 90 graden hebben.

Neem een rechte rug aan en druk je borst licht naar voren. Pak de handvatten vast, met je polsen richting de vloer en strek je armen. Je start met je handen op knie hoogte en tilt je handen explosief naar schouderhoogte, waarbij je armen gestrekt blijven.

Laat je armen weer rustig zakken ter hoogte van je knieën en herhaal de beweging 15 keer. Probeer dit 3 maal 15 keer te doen met 30 tot 60 seconden tussen de setjes van 15.

Oefening 2: Ga voor je stoel staan en plaats beide voeten op het midden van het elastiek met je voeten op schouderbreedte uit elkaar. Een rechte rug en borst licht naar voren.

Pak de handvatten dit keer kruislings vast zodat het elastiek zichzelf kruist. Start met je handen voor je heupen met gestrekte armen en til je handen explosief naar schouderhoogte en je ellebogen iets hoger. Ook deze oefening herhaal je 3 x 15.

Oefeningen met een bal

Oefening 1: Ga op een fitnessbal zitten, je knieën in een hoek van 90 graden en je voeten op heupbreedte.

Plaats je handen op de bal, naast je heupen, en plaats dan je heup voor de bal. Buig je elleboog licht en laat je lichaam langzaam zakken totdat je schouders op elleboog hoogte zijn. Til jezelf nu omhoog totdat je ellebogen weer licht gebogen zijn.

Houd tijdens deze oefeningen je rug recht en buikspieren aangespannen. Deze oefening kan redelijk zwaar zijn als je weinig arm kracht hebt, begin dan met 3 x 5 of 3 x 10.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights