Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo houd je je werknemers vitaal

| door

Vraag je aan honderd mensen wat ze het belangrijkste vinden in het leven, dan scoort het antwoord gezondheid steevast hoog. Toch doet lang niet iedereen zijn best om een gezonde leefstijl te volgen. Dat klinkt wat tegenstrijdig en eigenlijk is het dat ook.

We worden dagelijks aan veel verleidingen blootgesteld en die zorgen ervoor dat we op het gebied van gezondheid nogal eens wat steekjes laten vallen. Voor werknemers op kantoor ligt nog een extra gevaar op de loer, namelijk onvoldoende beweging.

Hoe zorg je er als werkgever voor dat je werknemers vitaal blijven? Het is goed om je hierin te verdiepen, omdat het je op de lange termijn veel geld kan schelen.

Ongezonde medewerkers kosten geld

Wanneer je medewerkers niet voldoende fit zijn, is hun productiviteit ook minder hoog. Dat zorgt ervoor dat de prestaties van het bedrijf als geheel minder groot zijn. Minder productief zijn betekent ook minder omzet kunnen genereren.

Het is dus in je eigen belang om er als ondernemer voor te zorgen dat je medewerkers gezond leven. Helaas kun je vitaliteit op de werkvloer niet afdwingen.

Je kunt het echter wel stimuleren. Bovendien zullen gezonde werknemers zich veel minder vaak ziek melden, waardoor je als ondernemer geen extra hoge kosten hoeft te maken.

Gezond gedrag belonen

Wanneer je medewerkers dagelijks acht uur zittend in je mooie kantoortuin doorbrengen, zullen ze dat moeten compenseren met bijvoorbeeld dagelijks een flinke wandeling maken. Wie elke dag een uur of langer wandelt, houdt het lichaam in beweging en voorkomt allerlei klachten.

Maar doen jouw medewerkers dat ook? Er zijn ondernemers die sportieve activiteiten belonen. Je zou kunnen denken aan een samenwerking met een sportschool, waar de prestaties van mensen nauwkeurig geregistreerd worden.

Je kunt dan bijvoorbeeld afspreken dat voor elk uur sporten een aantal vakantieminuten wordt toegevoegd aan een saldo. Ook stoppen met roken kun je op die manier als werkgever stimuleren.

Groepsactiviteiten

Door regelmatig een sportieve groepsactiviteit voor je medewerkers te organiseren, bereik je twee dingen. Ten eerste zorg je voor extra beweging en stimuleer je dus wederom een gezonde leefstijl. Maar zo’n groepsactiviteit heeft ook een ander positief aspect.

Het mentale welzijn van je medewerkers verbetert er ook door. Dit heeft onder meer te maken met de verbeterde groepsdynamiek en het kweken van meer begrip en respect voor elkaar. Je haalt de medewerkers uit hun comfortzone en dat werkt zeer positief.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights