Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo richt je een kantoor op een moderne manier in

| door

Heb je een nieuwe kantoorruimte gevonden of ben je toe aan een make-over voor jouw kantoorruimte? Dan is dat een mooi moment om bij het kantoor inrichten voor een moderne insteek te gaan.

We geven een aantal tips voor hoe je een kantoor op een moderne manier kunt inrichten.

Veel daglicht

Licht is het nieuwe donker. Niet alleen qua kleur, maar ook wat betreft de hoeveelheid daglicht die je op kantoor zou moeten willen hebben.

Niet alleen komt de ruimte aangenamer over en beter tot zijn recht in natuurlijk licht, maar daglicht bevordert ook de productiviteit en is veel beter voor de gezondheid. Maak dus maximaal gebruik van de ramen die je hebt en laat zo veel mogelijk natuurlijk licht binnen.

Zet meubels niet tegen ramen aan, zet er ook geen planten voor en gebruik geen gordijnen of ander zaken die daglicht tegenhouden.

Flexibele werkplekken

Anno 2021 wil niet iedereen meer elke dag naar kantoor komen. Flexibeler werken is de trend, en daar moet je je kantoor dus ook op aanpassen. Minder werkplekken die gebonden zijn aan één persoon en meer flexibele werkplekken dus.

Dat laat mogelijk ook ruimte om plek in te ruimen voor hoekjes waar mensen zich even kunnen afzonderen of samen kunnen overleggen. Met dit soort mogelijkheden maak je van je kantoorruimte ook een meer inspirerende en aangename omgeving.

Open en transparant

Weg met de scheidingswanden. Gebruik liever open ruimte om werkplekken te scheiden van elkaar. Zo laat je ook meer ruimte voor licht en creëer je een meer open omgeving.

Scheidt aparte kantoorruimtes liever af met grote ramen dan met dichte wanden. Maak je kantooromgeving letterlijk transparant.

Groen en duurzaam

In de huidige tijd moeten we allemaal een bijdrage leveren aan een duurzamere wereld. Dat kan ook op kantoor. Met ledverlichting bijvoorbeeld, maar ook met circulaire meubels en duurzame kantoorartikelen. Meer digitaal doen, minder op papier.

Daarnaast mag het vergroenen ook wat letterlijker genomen worden, namelijk door planten toe te voegen aan de inrichting van je kantoor. Niet alleen creëer je hier een meer huiselijke omgeving mee, maar verschillende soorten planten dragen ook actief bij aan een schonere lucht op kantoor en daarmee een gezondere werkomgeving.

Deze moeten natuurlijk ook verzorgd worden, maar zijn er wel medewerkers die zich daartoe geroepen voelen. Bovendien zijn er ook kantoorplanten te krijgen die weinig verzorging nodig hebben.

Dit alles kan bijdragen naar een kantoor waar mensen prettig kunnen werken. En dat is uiteindelijk de belangrijkste functie van een kantoor, toch?

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights