Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo verbeter je de veiligheid in je magazijn

| door

Wanneer je voor je bedrijf een magazijnruimte hebt, dan wil je dat je hier een veilige werkplek realiseert voor je werknemers.

Dit scheelt namelijk in het ziekteverzuim. In dit artikel vind je een aantal tips om de veiligheid in je magazijn te vergroten. Denk hierbij aan zaken als beschermende kleren en een tilhulp.

Veilig werken gedurende transport

In een magazijn zullen vaker zware en grote goederen met transportmaterieel vervoerd worden. Denk aan heftrucks. Ook bij deze middelen moet je zorgen voor voldoende veiligheid.

Heftrucks kun je bijvoorbeeld voorzien van een visueel waarschuwingssignaal, de zogenaamde blue spot. Zorg voor een mechanische wielblokkering bij laaddocks.

Verzorg voor je medewerkers heftruck cursussen en erbij behorende opfriscursussen.

Verkeersregelaar erbij in je magazijn?

Het klinkt stom, maar in een magazijn is er gewoon sprake van verkeersstromen. Daarom moet je ervoor zorgen dat het verkeer in je magazijn goed georganiseerd is.

Daardoor heb je ook hulpmiddelen nodig om deze stroom goed te regelen, zoals bolle spiegels op kruispunten, signaleringen op de vloer voor scheiding van de stromen (zebrapaden, voetpaden en goed aangegeven werkplekken), maak gebruik van speciale verkeersborden en zorg ervoor dat medewerkers op de hoogte zijn van de interne verkeersregels.

Bescherm je personeel is cruciaal voor je organisatie

De waardevolste zaak in je magazijn is en blijft je personeel, want zonder hen zou er ook geen omzet zijn. De bescherming van je werknemers moet daarom hoog in het vaandel staan op je bedrijfsagenda.

Je medewerkers beschermen in een magazijn doe je middels beschermende kleren, zoals verstevigde werkschoenen en helmen. Hierdoor blijft een medewerker bij het vallen van producten uit stellingen onbeschadigd. Maar ook fluorescerende vesten zijn van belang voor de zichtbaarheid van de medewerkers.

Denk ook aan de ergonomische omstandigheden van je personeel. Zorg dat er hulpmiddelen zijn, die ze helpen met het tillen en vervoeren van producten, zoals een steekwagen, palletheffer of heftruck. Dit zorgt ervoor dat medewerkers minder fysiek zwaar werk hoeven te verrichten.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights