Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zo zorg je voor een goede ventilatie op kantoor

| door

Om het leefklimaat in een kantoorruimte optimaal te houden zijn bepaalde apparaten onmisbaar voor een bedrijf.

Ten eerste is het van het uiterste belang dat de kantoorruimte goed geventileerd wordt. Warme lucht moet naar buiten kunnen en koude / frisse lucht moet aangezogen worden om ervoor te zorgen dat er voldoende zuurstof in de ruimte aanwezig is.

[the_ad id=’28752′]

Door een slechte ventilatie raakt de lucht binnen een ruimte vervuild en krijgen werknemers klachten als hoofdpijn en vermoeidheid.

Gezondheid en productiviteit

Dit gaat ten koste van de gezondheid van werknemers maar ook van de productiviteit.

Het is dus van belang dat er een goed wandventilator in iedere ruimte aanwezig is voor een stelselmatige verversing van de lucht. Vooral in ruimtes waar veel mensen werken raakt de lucht erg snel vervuild. De mens zelf is namelijk de grootste vervuiler.

Werknemers ademen zuurstof in en uit, maar de uitgeademde lucht bevat veel minder zuurstof. In een slecht geventileerde ruimte raakt de zuurstof dus steeds meer op en dit zorgt voor klachten.

Schoonmaak

Naast een goede ventilatie is tevens een goede schoonmaak van belang. Omdat een kantoorruimte een specifieke ruimte met specifieke behoeften is, heeft u voor de schoonmaak aparte apparatuur nodig.

Zo behoren een waterstofzuiger en een hogedrukreiniger eigenlijk wel tot de standaarduitrusting van de meeste bedrijven. Afhankelijk van uw werkzaamheden heeft u deze apparaten mogelijk nodig.

Het goed ventileren en schoonhouden van uw kantoorruimte is niet alleen van belang voor een goed werkklimaat voor uzelf en voor uw werknemers.

ARBO eisen

Ook de ARBO stelt bepaalde eisen en voert hier controle op uit. Kortom, het is verplicht om een ruimte goed te ventileren en om zorg te dragen voor een degelijke schoonmaak.

De ARBO-wetgeving is hier helder en duidelijk in en u moet er dus voor zorgen dat u aan deze wet- en regelgeving voldoet.

Daarnaast zijn er nog enkele apparaten die het onderhoud en schoonmaken van uw kantoorruimte gemakkelijker maken. Ze hebben niet de eerste prioriteit, maar kunnen toch erg goed van pas komen. Voorbeelden hiervan zijn een airpress compressor, een heater of bijvoorbeeld een apparaat als een palletwagen voor het interne transport van zwaardere goederen binnen uw bedrijfsgebouw.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights