Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zonnepanelen installeren op je kantoor levert besparing energielast op

| door

Vrijwel overal waar gewerkt wordt, wordt energie gebruikt. Je staat er misschien niet dagelijks bij stil, maar voor kantoorgebouwen kan de energieprijs al snel behoorlijk oplopen.

Denk maar eens aan alle apparaten die er staan te draaien. Computers werken er meestal dag en nacht, zonder te worden uitgeschakeld. De meeste ruimtes worden kunstmatig verlicht en de airco is natuurlijk ook een grootverbruiker van energie.

Met zonnepanelen op het dak van je kantoor kun je de energielasten goed drukken. Ben je op zoek naar kantoorruimte, neem dan bij de beoordeling zeker de vraag mee of er zonnepanelen geplaatst kunnen en mogen worden.

Het mes snijdt aan twee kanten

Het milieu ontzien en tegelijkertijd ook de maandelijkse uitgaven wat verlagen. Mooier kan het niet, toch? Dat noemen ze besparen door duurzaamheid en het is eigenlijk kinderlijk eenvoudig. Je laat zonnepanelen op het dak leggen en je profiteert vrijwel direct van een lagere energierekening.

Afhankelijk van de hoeveelheid panelen die je plaatst, kun je er zelfs nog iets aan verdienen. Je zou dan bijvoorbeeld zelfs de energie die je zelf niet gebruikt, kunnen doorleveren aan de buren.

Dat is in elk geval rendabeler dan terugleveren aan het elektriciteitsnet. De vergoeding die je van de energiebedrijven nu nog krijgt, wordt namelijk over enkele jaren afgebouwd naar nul.

Diverse stimulerende regelingen

Vanuit de overheid wordt de aanschaf van zonnepanelen door bedrijven flink gestimuleerd. Dat is een bewuste keuze die in Den Haag is gemaakt, omdat Nederland moet voldoen aan het internationale klimaatakkoord.

We liepen in ons land achter in de plaatsing van zonnepanelen op daken en zijn nu aan een inhaalslag bezig. Voor ondernemers zijn diverse regelingen in het leven geroepen:

  • MIA: de milieu-investeringsaftrek en komt erop neer dat je als ondernemer – onder bepaalde voorwaarden – maximaal 36% van het bedrag dat je hebt geïnvesteerd in zonnepanelen als aftrekpost mag opvoeren bij de aangifte voor de inkomsten- of vennootschapsbelasting.

  • VAMIL: de willekeurige afschrijving voor milieu-investeringen, hier gaat het om een afschrijving waarvan je het tijdstip zelf kunt bepalen en daarmee kun je invloed uitoefenen op het rentepercentage.
  • KIA: de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek die geldt voor de investeringen die je als ondernemer hebt gedaan in bedrijfsmiddelen.

[su_spacer size=”10″]

Dit zijn stuk voor stuk regelingen die het jou als ondernemer mogelijk maken om zonnepanelen aan te schaffen en het besparen op je vaste lasten gemakkelijker bereikbaar te maken.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights