Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Zonnescherm of uitvalscherm? De verschillen op een rij

| door

Uitvalschermen, knikarmschermen en markiezen. Onder de naam zonneschermen verstaan we verschillende producten. Tussen een zonnescherm, ook wel knikarmscherm genoemd en uitvalschermen bestaat er nog wel eens verwarring.

Wat is nu precies het verschil? In deze blog zetten wij de verschillen tussen deze twee op een rij.

Wat is een zonnescherm?

Met een zonnescherm geniet je van een heerlijk schaduw plekje op je terras tijdens warme zonnige dagen. Door een zonnescherm te openen creëer je schaduw op jouw terras, muur of raam. Hierdoor blijft niet alleen de temperatuur op je terras aangenaam, maar ook de temperatuur in huis. Het zonweringdoek blokkeert gemiddeld tussen de 90% en 99% van de UV-stralen, dus je hoeft niet bang te zijn om te verbranden.

Zonneschermen bieden een uitkomst voor zowel smalle als brede gevels, waarbij er altijd een doorloop onder het scherm mogelijk blijft. Wanneer je het zonnescherm sluit, rolt het doek op in een cassette. Hierdoor blijft het doek mooi beschermd. Kies je voor een zonnescherm op maat? Dan stel jij je zonnescherm helemaal zelf samen. Kies de gewenste afmeting, doek- en framekleur en bediening. Door de ruime keuze en mogelijkheden stem jij jouw zonnescherm perfect af op jouw gevel en terras.

Wat is een uitvalscherm?

Een uitvalscherm heeft net als screens het voornaamste doel om de zon binnen te weren. Het scherm heeft dan ook een scherpere hoek dan een knikarmscherm, hierdoor wordt ook de laagstaande zon geweerd. In tegenstelling tot een zonnescherm is het bij een uitvalscherm niet de bedoeling om eronder te zitten op je terras.

Uitvalschermen zijn de ideale oplossing voor hoger gelegen ramen, voortuinen en balkons, waar een vrije doorloop niet noodzakelijk is. Dus ben je op zoek naar zonwering voor je terras? Dan kun je beter kiezen voor een zonnescherm.

Conclusie: de grootste verschillen tussen zonneschermen en uitvalschermen

Op het eerste gezicht lijken beide zonwering veel gelijkenissen te hebben. Toch hebben ze beide andere functies. Het grootste verschil is dat een zonnescherm geschikt is om onder te zitten en een uitvalscherm niet.

Eigenschappen zonneschermen:


– Geschikt voor terrassen en tuinen

– Creëert schaduw op het terras

– Werkt als zonwering in huis

Eigenschappen uitvalschermen:


– Ideaal voor flats, appartementen, balkons en voortuinen

– Werkt als zonwering in huis

Heb je na het lezen van deze blog toch nog vragen over het verschil tussen zonneschermen en uitvalschermen? Laat je adviseren door een zonweringspecialist wat het beste voor jouw situatie geschikt is.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

One response to “Zonnescherm of uitvalscherm? De verschillen op een rij”

  1. Wij zouden ook graag een zonnescherm voor ons terras willen kopen. Op dit moment hebben we daar namelijk weinig schaduw en in de zomer is het te warm om buiten te zitten. Ook kijken we naar de opties om deze zonwering te combineren met een zonwering voor onze ramen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights