Gratis Ebook: Maakt jouw website deze 3 dodelijke fouten?

Lees het Ebook en ontdek:

  • 3 blunders waardoor het grootste gedeelte van je bezoekers geen bezichtiging zal inplannen
  • Waarom je aanbod niet vindbaar is in Google
  • De belangrijkste reden waarom men zich niet voor je nieuwsbrief aanmeld

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om je website onweerstaanbaar te maken

3 alternatieven voor vastgoedbeleggingen

| door

vastgoed beleggingen

Beleggen in vastgoed kan erg interessant zijn. Steeds meer mensen kopen dan ook, al dan niet via een fonds, kantoorgebouwen op. Bij beleggingen in vastgoed is het echter vaak nodig om over een groot bedrag te beschikken.

In dit artikel bekijken we dan ook enkele alternatieven voor vastgoedbeleggingen waarmee het ook mogelijk is om geld te verdienen.

[the_ad id=’28752′]

Beleggingsfonds in vastgoed

Zoals eerder al in de inleiding werd vermeld, is het ook mogelijk om via een beleggingsfonds in vastgoed te beleggen. Je kan dan een participatie kopen voor een fonds dat bijvoorbeeld in kantoren investeert.

Hierbij is het belangrijk om te controleren waarom het fonds precies belegt. Het risico van een fonds kan nog wel eens verschillen; over het algemeen zijn beleggingen in normale woonhuizen bijvoorbeeld minder risicovol dan beleggingen in kantoorpanden.

Toch hangt risico ook bij vastgoed vaak samen met het (potentiële) rendement. Wanneer een fonds meer risico’s neemt, zijn de groeimogelijkheden vaak groter.

Bedenk daarom bij een belegging in een vastgoed beleggingsfonds goed hoeveel geld je wilt investeren en hoeveel geld je bereid bent om te verliezen.

Obligaties in vastgoed

Het is ook mogelijk om een obligatie te nemen. Een obligatie wordt bijvoorbeeld uitgegeven door een projectontwikkelaar voor de bouw van een nieuw winkelcentrum.

Door de obligaties uit te geven is het mogelijk om een dusdanig groot project te realiseren. Hiervoor is het echter belangrijk om te letten op het risico van het project.

Obligaties hebben vaak het imago dat ze minder risico’s kennen. Vaak is dit het geval; je kunt bijvoorbeeld staatsobligaties kopen waarop het risico bijna nul is.

Toch kunnen ook obligaties erg risicovol zijn; het kopen van een obligatie op een vastgoedobject met een hoge onzekerheid brengt natuurlijk risico’s met zich mee.

Als obligatiehouder krijg je sneller je geld terug bij een fiasco dan als participant in een fonds of als directe eigenaar; als het geld echter op is, valt er niets meer te halen.

Alternatieve beleggingen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je geen zin hebt in een vastgoedbelegging.

Op de Amsterdamse markt zie je bijvoorbeeld een nieuwe bubbel ontstaan; wanneer de prijzen extreem stijgen, kan het steeds lastiger zijn om bijvoorbeeld kantoorgebouwen en woonhuizen te financieren. Tegelijkertijd neemt de kans toe dat de prijzen op een gegeven moment weer flink instorten.

Het kan daarom verstandig zijn om naast vastgoed ook geld te beleggingen in andere richtingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bedrijfsaandelen, verschillende valuta’s of zelfs grondstoffen. Dankzij het internet is het eenvoudig mogelijk om allerlei soorten effecten snel op de kopen of verkopen.

Een fonds als Robein maakt het mogelijk om je geld te verdelen over verschillende producten.

Bron: Beleggen.info, ‘waarin kan je het beste beleggen’; hier te vinden

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights