Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Dit is de impact van hybride werken op medewerkers van organisaties

| door

Het nieuwe hybride werken is bij veel werkgevers de norm geworden in de afgelopen jaren, waarbij een medewerker de mogelijkheid heeft om een aantal dagen per week vanuit huis te werken. Er zijn zelfs medewerkers die helemaal niet meer naar kantoor komen. De keuze voor hybride werken heeft een grote impact op zowel een werkgever, als werknemer. Zo kiezen steeds meer bedrijven voor het huren of kopen van een kleiner bedrijfspand.

Het huidige pand zorgt voor een onnodig hoge kostenpost; de verlichting, beeldschermen en ventilatiesystemen staan aan in ruimtes waar niet gewerkt wordt. Voor een medewerker betekent het hybride werken wat voor de balans werk prive. Het kan verleidelijk zijn om de laptop in de avond nog even open te klappen op een thuiswerkdag. In dit artikel lees je er meer over. 

Zet in op een duurzame inzetbaarheid van medewerkers 

Een van de thema’s die de laatste jaren veel aandacht krijgt, is de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het is een thema die op verschillende manieren gedefinieerd kan worden. Denk bijvoorbeeld aan het faciliteren van opleidingen, waarmee medewerkers zichzelf alvast omscholen ter voorbereiding op het moment dat hun functie geautomatiseerd wordt.

Duurzame inzetbaarheid gaat daarnaast over het voorkomen van een langdurige uitval van personeel. De balans tussen werk en privé heeft daar invloed op. Een organisatie als PGGM&CO heeft veel ervaring in het adviseren van medewerkers bij het vinden van deze balans. 

Voorkom een snel vervagende grens tussen werk- en privétijd

Hybride werken vergroot het risico op het vervangen van werk- en privétijd. In de avond zou je niet meer aan het werk moeten gaan, wanneer je de geplande uren overdag al gemaakt hebt. Medewerkers met een hart voor de zaak zijn al snel geneigd meer uren te maken, wanneer zij vanuit huis werken.

Dit kan de balans tussen werk en privé verstoren, waardoor de medewerker onvoldoende tot rust komt. Het leidt tot stress, een verminderde nachtrust en daarmee uiteindelijk een verhoogd risico op uitval. 

Andere inzet van kantoorpanden 

In de inleiding van dit artikel werd al genoemd dat bedrijven steeds vaker een verhuizing naar kleinere ruimtes overwegen. De wijze waarop kantoorpanden worden ingezet is veranderd. Niet langer is een kantoorpand standaard een grote kantoortuin, zoals dat voor de pandemie steeds vaker wel het geval was.

In de huidige tijd zijn met name grote samenwerkingsruimtes belangrijk. Zalen voor een brainstormsessie, een plenaire vergadering met het hele team, enzovoorts.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights