Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

3 ideeën voor een onderhoudsvriendelijk kantoor

| door

Een kantoor moet er ten alle tijden netjes uitzien. Je kunt natuurlijk geen klanten ontvangen wanneer het kantoor er niet netjes uitziet.

Wanneer je het belangrijk vindt dat de ruimte er goed uitziet, is het wel zo fijn als het kantoor ook onderhoudsvriendelijk is. Gelukkig zijn er veel dingen die je kunt doen om het kantoor onderhoudsvriendelijk te houden. 

1. Het kiezen van de juiste vloer

Een van de belangrijkste manieren om het benodigde onderhoud te minimaliseren, is het kiezen van de juiste vloer. Het is belangrijk dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is, maar ook moet de vloer duurzaam zijn.

De vloer mag niet snel slijten en mag ook niet krasgevoelig zijn. Het is daarom noodzakelijk om voor een vloer van hoge kwaliteit te kiezen. Dit mag echter niet ten koste gaan van het uiterlijk van de vloer en bovendien moet er ook naar het budget gekeken worden.

Een epoxyvloer gieten is bijvoorbeeld een zeer goede keuze. De epoxyvloer is vrij goedkoop om aan te leggen, maar ook zeer duurzaam. Bovendien is dit type vloer in allerlei verschillende kleuren te verkrijgen. Hierdoor behoudt het kantoor het gewenste uiterlijk.

2. Het koffieapparaat

Op een kantoor wordt er altijd veel koffie gedronken. Dit is natuurlijk niet te vermijden, de meeste Nederlanders houden nou eenmaal ontzettend veel van koffie.

Bovendien wil je natuurlijk ook je klanten een kopje koffie kunnen aanbieden tijdens een gesprek. Dat er een koffieapparaat aanwezig moet zijn is dus zeker, maar het is wel verstandig om voor een onderhoudsvriendelijk apparaat te kiezen.

Als een koffieapparaat veel gebruikt wordt, zal deze om de zoveel tijd onderhouden moeten worden. Het is verstandig om te investeren in een apparaat dat in staat is om zichzelf te ontkalken en te spoelen. Dit zal je veel tijd schelen!

3. Planten op kantoor

Door middel van planten op kantoor creëer je een beetje sfeer. Het is echter wel zo verstandig om ook voor onderhoudsvriendelijke planten te kiezen.

Zo voorkom je dat je uren per dag bezig bent met het verzorgen van de planten. Uiteraard kan je ook een aantal kunststof planten plaatsen. Wanneer je voor kunstplanten van hoge kwaliteit kiest, zijn deze nauwelijks van echt te onderscheiden.

Het voordeel van deze planten is dat ze helemaal geen onderhoud nodig hebben! Planten op kantoor zijn een leuke toevoeging, maar voorkom dat hier meer tijd in gaat zitten dan jij je kunt veroorloven.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights