Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

3 zaken waar je niet meteen aan denkt als je een bedrijf begint

| door

Iedereen weet wat ongeveer de stappen zijn om een bedrijf te beginnen. Je schrijft je in bij de Kamer van Koophandel, regelt een bedrijfsruimte, een ondernemingsplan en een website en gaat aan de slag.

Maar naar verloop van tijd komen er nieuwe zaken om de hoek kijken waar je als ondernemer nog niet eerder aan hebt gedacht. Je krijgt bijvoorbeeld ruzie met een klant of je krijgt brand binnen je bedrijf. Wat dan? Passende maatregelen nemen verzacht de pijn.

In dit artikel behandel ik 3 zaken die je eens onder de loep kunt nemen om te zien of je hier nog hulp bij nodig hebt. Gewoon, om problemen binnen je bedrijf te verzachten of te voorkomen.

Zorg voor BHV training

BHV betekent Bedrijfshulpverlening en zijn de maatregelen die een bedrijf neemt om een zo veilig mogelijke werkomgeving te scheppen. Je kunt hierbij denken aan EHBO trainingen voor werknemers, brandtrainingen en andere veiligheidszaken.

BHV is volgens de arbowet verplicht voor elk bedrijf behalve ZZP-ers. Is dit nog niet geregeld binnen jouw bedrijf? Dan ben je in overtreding en loop je het risico op stevige boetes door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Meer informatie over het volgen van een BHV cursus kijk dan hier.

Rechtsbijstand

Een hebben van een rechtsbijstandverzekering is altijd makkelijk. En dan speciaal voor een ZZP-er in het geval hij een problematische zaak voor zijn kiezen krijgt die hij normaal gesproken niet kan betalen.

Een rechtsbijstandverzekering biedt uitkomst als er juridische hulp nodig is in de vorm van een advocaat of ander advies. Je kunt er zelfs gebruik van maken als klanten hun rekening niet betalen en je wilt gaan procederen.

Zorg voor goede online marketeers

Veel ondernemers hebben zich al laten bedonderen door hun SEO specialist of webbouwer. Er zijn veel van deze specialisten in Nederland maar niet iedereen levert de kwaliteit die gewenst is.

Als je zo’n specialist uitkiest dan is het goede gevoel natuurlijk belangrijk maar kennis en kwaliteit nog veel meer. Je wilt iemand die goed werk levert en je business naar een hoger plan brengt.

Wat is belangrijk bij het uitkiezen van een specialist? Resultaten uit het verleden die traceerbaar zijn door jou in je netwerk en een duidelijk uitgewerkt plan.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights