Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Tips voor als je op zoek bent naar een kantoorruimte

| door

Er komt een tijd dat je misschien je eigen bedrijfje wilt beginnen, meestal begint dit met één persoon, namelijk jijzelf, maar er komt ook een tijd dat je misschien wilt gaan uitbreiden. Dan is het slim om te gaan kijken naar een kantoor, zodat je een werkruimte hebt waar je met zijn alle samen kan komen. Maar als je gaat zoeken naar een kantoorruimte dan zul je wel rekening moeten houden met een paar dingen. Hieronder geven we je een paar tips voor als je op zoek bent naar een kantoorruimte.

Ruimte

Als eerste is het slim om te gaan bedenken waar je ruimte aan moet voldoen, bij meer werknemers zul je namelijk een grotere kantoorruimte nodig hebben met meer meubilair. Houdt ook rekening dat je naar iets zoekt dat iets teveel ruimte heeft, zodat je eenvoudig kan uitbreiden als je wilt. 

Locatie

Dan moet je ook nog gaan bepalen welke locatie handig is om een kantoorruimte te gaan huren. Je zult hierin ook wel een prijsverschil zien, zo zul je zien dat een kantoorruimte in Amsterdam duurder is als een kantoorruimte Rotterdam. Bedenk dat de locatie makkelijk toegankelijk is voor zowel het openbaar vervoer als dat je met de auto, fiets of scooter wilt komen.

Budget

Houdt ook het budget in je achterhoofd, je moet iedere maand de huur kunnen betalen, anders wordt je er namelijk weer uitgegooid. 

Flexibiliteit 

Het kan ook handig zijn om te kijken naar de flexibiliteit van het kantoorgebouw. Als je namelijk plannen hebt om op korte termijn al te gaan uitbreiden met je bedrijf, dan zul je ook een groter kantoor nodig hebben. Het is fijn als dit in hetzelfde gebouw kan als waar je het oude kantoor hebt staan, dit scheelt een hoop verhuizen en gedoe met afstand voor jou en je collega’s.

Een kantoor is een ontzettend leuke stap in de goede richting als je een eigen bedrijf hebt en werknemers in dienst wil nemen. Maar hiervoor moet je wel letten op een aantal dingen, zo moet je een ruimte hebben die groot genoeg is, maar ook een kleine uitbreiding aan kan. Ook de locatie van het kantoor is belangrijk, hij moet goed bereikbaar zijn zodat iedereen met zijn eigen vorm van transport het kantoor kan bereiken. Houdt tijdens het zoeken rekening met je budget en kijk naar de flexibiliteit van het gebouw waarin je kantoor zit.

 

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights