Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

4x voordelen van zonwering op kantoor

| door

Een gezond kantoorklimaat zorgt ervoor dat er productiever wordt gewerkt, medewerkers minder vaak ziek zijn én je bespaart als bedrijf op de jaarlijkse energiekosten.

Om een ideaal kantoorklimaat te creëren is het belangrijk dat de temperatuur en lichtinval goed zijn. Goede zonwering is hiervoor dé oplossing. Lees snel de voordelen van zonwering op kantoor.

1. Temperatuur op kantoor

Een groot irritatiepunt is het werken in een kantoor dat te warm is door de zon. Goede zonwering kan tot maar liefst 95% van de warmte weren. Hierdoor blijft de binnentemperatuur op kantoor op warme dagen aangenaam en ontstaat er geen tropisch klimaat. Doordat de zonwering de zon reflecteert en de warmte tegenhoudt, warmt het kantoor binnen niet op. Hierdoor kunnen werknemers prettig blijven werken en bespaar je op de energierekening. De ruimtes hoeven namelijk minder gebruik te maken van een airco of koelsysteem.

2. Zonwering voor kantoor tegen verblinding

De zon heeft veel positieve effecten, het lichaam maakt vitamine D aan en het zorgt voor een goed gevoel. Maar het zonlicht kan soms wel erg fel zijn, waarbij het licht precies op je computerscherm weerkaatst waardoor het scherm niet meer te lezen is of wanneer de zon precies in je gezicht schijnt.

Deze omstandigheden helpen niet mee aan een effectieve werkdag. Ze zorgen daarentegen vaak voor hoofdpijn en oververhitte werknemers. Met screens zorg je voor de ideale lichtinval op kantoor.

De irritante lichtschitteringen hebben geen schijn van kans meer én je kunt nog steeds naar buiten kijken. Hierdoor sluit je het kantoor niet compleet af van de buitenwereld.

3.Schaduw creëren

Heeft jouw kantoor een terras of wil je graag zonwering waarbij je ook nog naar buiten kunt kijken? Dan zijn zonneschermen een goede optie. Met een zonnescherm creëer je extra terrasruimte en schaduw waardoor er een prettige buitenruimte ontstaat.

Daarnaast blijft een vrije doorloop mogelijk en een onbelemmerd zicht naar buiten.

3. Compacte zonwering voor de gevel


Veel soorten buitenzonwering vallen erg op en nemen veel ruimte in beslag. Voor een kantoorgebouw is het prettig dat de zonwering zo compact mogelijk is en deze strak aan de gevel hangt.

Screens nemen veel minder ruimte in beslag. De kast waar het doek in komt is veel kleiner en valt daardoor veel minder op. Daarnaast kun je de omkasting kiezen in verschillende kleuren, zodat deze perfect aansluit op het kozijn of gevel.

Zoek je zonwering voor hoger gelegen ramen of ramen waar er veel wind staat? Kies voor zip screens. Deze screens worden in zijgeleiding geritst waardoor ze windvast zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights