Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

5 tips om de uitstraling van je kantoor te verbeteren

| door

De uitstraling van je kantoor zegt veel over jou als ondernemer en de onderneming die je runt.

Zowel richting je medewerkers, maar ook richting mogelijke bezoekers van je kantoorpand. Het is dus ontzettend belangrijk dat jouw kantoorruimte de juiste uitstraling heeft.

Professioneel, en toch creatief. Zakelijk, en toch ook persoonlijk. Met deze handige tips zorg jij dat je de uitstraling van je kantoor in no time verbeterd hebt.

1. Gebruik oud promotiemateriaal

Oud promotiemateriaal zoals interne magazines, posters, flyers en zelfs visitekaartjes kunnen op creatieve manier een tweede leven krijgen. Maak bijvoorbeeld een mooie collage met fotolijsten (en natuurlijk het oude promotiemateriaal ingelijst) aan de muur, of bedek zelfs een hele muur met het oude promotiemateriaal. Dit geeft je niet alleen een frisse en creatieve, maar ook professionele uitstraling. 

2. Blijf binnen een kleurenthema

Je hebt vast en zeker een huisstijlmanual voor je onderneming laten maken. Binnen dit huisstijlmanual zouden ook verschillende kleurencombinaties aangegeven moeten zijn: combinaties die terugkomen in communicatieve uitingen zoals bijvoorbeeld je logo. De kleuren worden meestal aangegeven als RAL kleuren. Deze kleuren kun je natuurlijk ook gebruiken binnen de muren van je kantoor. Zijn de kleuren bijvoorbeeld rood, wit en oranje? Breng dan leuke rode accenten aan rondom het kantoor (plantenpotten, prullenbakken), verf een muur oranje en zet her en der wat oranje en rode stoelen neer. Houd de muren wit, bijvoorbeeld met ral 9001 (creme wit) of ral 9010 (helder wit). Zo heb je het complete kleurenpallet prachtig verwerkt in je kantoor.

3. Zoek de balans tussen creatief en zakelijk

Een creatief kantoor is natuurlijk helemaal top, maar houdt het wel overzichtelijk. Creativiteit kan al snel een rommelige uitstraling geven; dus het vinden van de balans tussen een creatieve en toch zakelijke uitstraling is erg belangrijk. 

4. Haal de natuur naar binnen

Bloemen en planten (en dan vooral planten) zorgen voor een fijne uitstraling op het kantoor. Daarnaast zorgen ze er ook voor dat de werkkwaliteit omhoog gaat, de energie positief wordt en er een aangename sfeer heerst. Fijn voor zowel bezoekers als voor je medewerkers!

5. Zorg voor overzicht en organisatie

Een opgeruimd kantoor zorgt voor een betere werksfeer, en daarnaast ook voor een professionele uitstraling. Wanneer een potentiƫle klant je op een rommelig kantoor bezoekt, waar organisatie het minst belangrijke punt van ondernemen lijkt te zijn, is de kans groot dat je een onprofessionele indruk achterlaat. Zorg dus altijd voor een georganiseerde en overzichtelijke ruimte. Doe dit middels een duidelijke inrichting en eventuele bewegwijzering (waar de toiletten te vinden zijn bijvoorbeeld), maar ook door voldoende mogelijkheden te bieden om dit overzicht te behouden (denk bijvoorbeeld aan voldoende prullenbakken).

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights