Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

5 tips voor een betere wifi-verbinding op kantoor

| door

Het kan erg irritant zijn als je wifi-netwerk thuis hapert. Gelukkig blijven de gevolgen vaak beperkt, want het is zelden echt een probleem als het wat langer duurt om een update op Facebook te plaatsen of om een YouTube-filmpje te laden.

Op je werk ligt dat echter anders. Wil je nooit meer een belangrijke deadline missen door traag wifi op kantoor? Met deze vijf tips is dat zo geregeld!

[the_ad id=’28752′]1. Kies het juiste kanaal


Interferentie is in veel gevallen de reden dat wifi langzaam is of zelfs uitvalt. En de meest algemene oorzaak van interferentie is dat een ander wifi-netwerk om dezelfde bandbreedte concurreert.

Wifi is namelijk in te stellen in 14 verschillende kanalen, waarbij kanaal 6 bij veel routers en accespoints de fabrieksinstelling is. Als de buren of je collega’s op de volgende verdieping ook dat kanaal gebruiken, zorgt dat ervoor dat beide wifi-netwerken minder functioneren.

Met simpele programmaatjes zoals NetStumbler of InSSIDer voor Windows, of WiFi Analyzer voor Android, kun je dat eenvoudig controleren. Overigens is er geen app voor het iOS van Apple, omdat de smartphones van die fabrikant dat niet toelaten.2. Zet de router op de juiste plaats


Thuis wordt de router vaak onzichtbaar weggewerkt achter de tv of in de meterkast, en op kantoor is dat niet anders.

Maar wie mooi wil zijn, moet pijn lijden: zo’n onopvallende plaats is fnuikend voor de signaalsterkte. Kies dus voor een centrale plaats waar de router vrij en op minimaal heuphoogte staat.3. Neem een goed internetpakket


Als de eerste twee tips nog niet hebben geholpen, is het tijd voor meer ingrijpende maatregelen.

Een goede volgende stap is te kijken of je internetpakket nog wel snel genoeg is. Er worden immers steeds meer eisen aan gesteld, en tegelijkertijd bieden providers in hun nieuwste pakketten telkens meer MB’s per seconde voor steeds minder geld.

Via een vergelijkingswebsite zoals Allesineenpakketten.nl heb je in een mum van tijd een goede deal te pakken.4. Spoor zwakke plekken op


Met een beetje pech is de dekking van je bedrijfsnetwerk als een gatenkaas. En als je bureau dan net in zo’n gat staat, heb je dubbel pech.

Of dat inderdaad zo is, kun je heel eenvoudig ontdekken. Loop bijvoorbeeld even rond met je smartphone en kijk of de signaalsterkte constant blijft, of vraag het even na bij collega’s.

En is de dekking inderdaad net zoals een gatenkaas? Installeer dan een wifi-versterker of een repeater.
5. Pas op met repeaters en wifi-versterkers


Ga daar trouwens niet te ver mee, want het kan ook zo zijn dat de problemen met de verbinding juist veroorzaakt worden door een overdaad aan repeaters en wifi-versterkers.

Stel bijvoorbeeld dat er twee mensen tegen elkaar in aan het schreeuwen zijn. Je probeert ze te verstaan, maar het lukt niet. Als je allebeide een megafoon geeft, wordt de ontvangst er niet beter op.

En met twee concurrerende wifi-verbindingen en een stel repeaters of versterkers werkt dat precies hetzelfde.6. Investeer in een nieuwe router


Als echt niets werkt, is er gelukkig nog een laatste tip over: koop een nieuwe router.

Met de nieuwste generatie routers is interferentie namelijk verleden tijd, en bovendien is de bandbreedte vrijwel oneindig. Het beste van het beste is op dit moment een 802.11ac-router met vier datastromen op 5 GHz.

Dat is hét middel om een betere wifi-verbinding op kantoor te krijgen!

Over KRV Kantoorproducten

KRV Kantoorproducten helpt ondernemers bij het vinden en inrichten van werkplekken.

Zo bestaat ons assortiment onder andere uit:

[su_spacer size=”10″]

En diverse vastgoedmarketing producten:

[su_spacer size=”10″]

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights