Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Met deze 6 onderdelen bereik je jouw doelgroep.

| door

Promotie is een onmisbaar onderdeel van de marketing van een bedrijf. Het is een set van marketingactiviteiten gericht op het verbeteren van de zichtbaarheid van producten of diensten die een bedrijf aanbiedt. Door de grote competitieve bedrijfsomgeving moeten bedrijven gebruik maken van een groot scala aan promotionele tools om relevant te blijven.

Promotie is een van de vier onderdelen van de marketingmix, de andere zijn  product, prijs en plaats. Het is een manier van communicatie wat bedrijven helpt bij het bereiken van de doelgroep en ze over te halen om diensten of producten te kopen. De promotionele mix houdt adverteren, verkoop promotie, publiek relaties, persoonlijke verkoop en directe marketing in.

Jouw kantoor kan niet alleen functioneren als werkplek, maar ook als promotiemiddel. Overweeg bijvoorbeeld om een baniervlag bestellen die boven het gebouw uittorent, waardoor jouw bedrijfsnaam duidelijk zichtbaar wordt voor iedereen. Daarnaast kun je raamstickers laten maken om het pand op te vrolijken door deze in het kantoor op te hangen. Deze stickers kunnen informatie bevatten of een afbeelding van een collega, waardoor ze niet alleen functioneel zijn, maar ook bijdragen aan de uitstraling van jouw bedrijf.

Adverteren is een van de meest voorkomende middelen van promotie. Het heeft betrekking op de betaalde communicatie die via verschillende media zoals televisie, radio, printen, outdoor advertenties en digitale kanalen verspreid wordt. Adverteren is een effectieve manier om de zichtbaarheid van het merk te vergroten en om grote groepen te bereiken. Bedrijven kunnen ook gerichte advertenties inzetten om specifieke doelgroepen te bereiken via social media platforms of Google ads.

Verkoop promotie is een ander populair promotioneel hulpmiddel voor bedrijven. Het heeft betrekking op de korte stimulansen bedoeld om klanten tot een aankoop over te laten gaan. Verkoop promotie kan verschillende vormen aannemen, bijvoorbeeld: kortingen, coupons, gratis samples, wedstrijden en loyaltyprogramma’s. Het is een effectieve manier om nieuwe klanten te binden, herhaal aankopen te stimuleren en de verkoop te verbeteren.

Publieke relaties (PR) is een strategisch communicatieproces dat bedrijven gebruiken om positieve relaties te onderhouden met hun aandeelhouders, klanten, medewerkers, investeerders en de media. PR gaat over de media relaties, crisis management, evenementmanagement en gemeenschappelijke relaties. PR is essentieel voor het bouwen en beschermen van de bedrijfsrelaties, verbeteren van merk betrouwbaarheid en het onderhouden van het vertrouwen van de aandeelhouders.

Bij persoonlijke verkopen gaat het om de een op een communicatie tussen de verkoper en de potentiële klant. Het is een zeer effectief promotioneel hulpmiddel vooral als het gaat om complexe of dure diensten en producten. Persoonlijke verkoop gaat ervan uit dat de verkoper adequaat de behoeften van een klant kan identificeren en daar dan op in speelt.

Directe marketing houdt in dat er gebruik wordt gemaakt van gerichte persoonlijke advertenties. Er wordt gebruikgemaakt van meerdere kanalen zoals direct mailen, telemarketing, e-mail marketing en SMS marketing. Directe marketing is een kosteneffectieve manier om een specifieke doelgroep te bereiken en om leads te genereren. Het laat ook bedrijven inzicht krijgen in de effectiviteit van de promoties.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights