Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Automatisering in de industriële sector: de laatste trends

| door

De techniek schrijdt met rasse schreden voorwaarts en dat biedt ongekende mogelijkheden voor bedrijven in de industriële sector. Door bedrijfsprocessen slim te automatiseren kunnen hogere productiesnelheden worden behaald zonder dat het ten koste gaat van het personeelsbestand.

Het geheim? Slimme robots die samenwerken met het personeel. We spreken dan van zogenoemde collaborative robots, ofwel cobots.

Deze magnifieke machines maken het mogelijk om sneller, efficiënter en veiliger te werken.

Explosieve groei

In de afgelopen vijf jaren is het toepassen van cobots in de industriële sector explosief gestegen. Dat valt af te leiden aan de verkoop van dergelijke robots. In het jaar 2019 ging er naar schatting ruim 573 miljoen dollar om in deze markt en voor 2025 wordt een verdrievoudiging van dat bedrag verwacht.

Bedrijven die cobots toepassen in hun processen, behalen doorgaans een hoog rendement uit deze investering. Bovendien zijn de cobots steeds voordeliger te produceren, waardoor de stap om over te gaan tot aanschaf ervan geleidelijk steeds minder groot is geworden.

Trendsetters en trendvolgers

Als er één schaap over de dam is, volgen er meer. Een bekend Nederlands gezegde, dat hier zeker van toepassing is. Bedrijven die cobots inschakelen, doen dat over het algemeen omdat de winstmarges continu onder druk staan.

Door de bedrijfskosten te verlagen en tegelijkertijd de productiviteit te verhogen, kunnen deze bedrijven concurrerend blijven en tegelijk het vereiste kwaliteitsniveau behouden.

Als de concurrent werkt met cobots, kun je zelf eigenlijk niet meer achterblijven, omdat je anders uiteindelijk de slag zult verliezen.

Verbeterde versie

De cobots worden steeds betaalbaarder, gebruiksvriendelijker en minder complex voor trainingsdoeleinden. Dit biedt veel mogelijkheden. Een bekende toepassing is de lasrobot, die in hoog tempo gedetailleerd laswerk kan verrichten in een fabricageproces.

Ook bij het gevecht tegen het COVID-19-virus spelen cobots inmiddels een belangrijke rol. Ze helpen bij het desinfecteren van ziekenhuizen of brengen goederen naar mensen toe.

De farmaceutische industrie is dankzij cobots in staat om het ontwikkelproces van medicijnen en vaccins te versnellen. Straks hebben we ons leven wellicht mede te danken hebben aan slimme robots!

Verwachting

Naar schatting zullen in 2020 en 2021 ongeveer twee miljoen cobots wereldwijd in bedrijfsprocessen geïntegreerd worden.

Door de ingebouwde sensoren zijn deze cobots in staat om de bewegingen van de medewerkers op de werkplek over te nemen en die na te bootsen.

Zo kunnen ze heel snel inspelen op het bedrijfsproces en dit vervolgens feilloos ondersteunen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights