Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Bedrijfsverbouwing: Hoe overleef je het?

| door

Is je bedrijfspand aan renovatie of een verbouwing toe, en is de planning hiervoor in volle gang? Dan zijn er een verschillende punten die je zeker niet mag vergeten.

Een opslagruimte huren kan extra plek geven om grote spullen, zoals bureaus, in op te slaan. Daarnaast moet er ook een tijdelijke werkplek worden gevonden, er is geen bedrijf dat een aantal weken stil kan staan. Er komt dus flink wat organisatie om de hoek kijken.

Hier lees je waar je rekening mee moet houden met een renovatie of verbouwing van je bedrijfspand.

Opslag inboedel

Wanneer er verbouwd gaan worden kan de inboedel niet blijven staan. Een gedeelte zal naar de tijdelijke werkplek gaan maar het is ook goed mogelijk dat er extra opslagruimte nodig is.

Het is mogelijk om een opslagruimte te huren. Het is zelfs mogelijk dat deze gewoon bij het bedrijfspand wordt neergezet. Hierdoor is het altijd mogelijk om bij de spullen te komen die zijn opgeslagen. Dit soort opslagcontainers zijn met een goed slot af te sluiten zodat je niet bang hoeft te zijn dat er wordt ingebroken.

Het is ook mogelijk dat dit soort opslagboxen bij de aanbieder op een beveiligde en doorgaans verwarmde plek worden opgeslagen. Dit is vooral handig wanneer een verbouwing of renovatie langer duurt.

Goede voorbereidingen

Met behulp van goede voorbereidingen kan je er voor zorgen dat een verbouwing of renovatie een stuk soepeler verloopt.

Zo wordt er bijvoorbeeld op tijd een opslagruimte gehuurd en kun je vooraf mogelijke problemen voorkomen of alvast zorgen voor een oplossing, mocht een probleem zich voordoen.

Ook het inpakken van de inboedel en andere spullen kunnen er voor zorgen dat een verbouwing tijdig kan beginnen en geen vertraging oploopt.

Kies een hoofdverantwoordelijke

Een hoofdverantwoordelijke, of co├Ârdinator, moet er voor zorgen dat de verbouwing soepel en volgens de planning verloopt. Dit is vaak iemand van het bedrijf die verantwoordelijkheid voor het project.

Wanneer er extern iemand wordt ingehuurd, zoals een aannemer (Hier lees je straks meer over), heeft deze contact met de hoofdverantwoordelijke van het bedrijf.

Een goede aannemer vinden

Een aannemer kan heel nuttig zijn voor de verbouwing of renovatie van het bedrijfspand. Een aannemer co├Ârdineert het hele project en zorgt voor de volgende factoren:

  • Bespreekt het ontwerp, bestek en tekeningen met een architect of ontwerper;
  • Maakt een planning (In samenspraak met de hoofdverantwoordelijke van het bedrijf);
  • De benodigde vergunningen regelen;
  • Inschakelen, plannen en aansturen van de juiste vakmensen zoals een elektricien;
  • Zorgen dat de juiste materialen op tijd aanwezig zijn;
  • Het inrichten van de verbouwing.
  • De aannemer houdt met de planning rekening met de bouwvakanties

Een aannemer is dus verantwoordelijk voor de gehele verbouwing of renovatie. Dit is zijn werk en hier wordt hij/zij voor betaald. Wees dus ook niet bang om de aannemer aan te spreken als er iets niet naar wens gaat.

Zoek een aannemer die gespecialiseerd is op verbouwingen of renovaties en begin op tijd met zoeken zodat je zeker weet dat je de juiste aannemer voor jouw klus vindt. 

Nog veel meer factoren

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren om mee rekening mee te houden wanneer een bedrijfsverbouwing of -renovatie voor de deur staat. Maar door in ieder geval rekening te houden met bovenstaande factoren zet je al een aantal stappen in de juiste richting.

Geef uw bedrijfspand een tweede leven door het helemaal te renoveren of zo te verbouwen dat u er nog jaren mee vooruit kan. Of u nu gaat voor het verduurzamen van het pand of voornamelijk voor een optische verandering gaat, denk aan de bovenstaande factoren om het project succesvol te laten verlopen.

Een renovatie of verbouwing kan er voor zorgen dat uw bedrijfspand er weer als nieuw uitziet!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights