Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Belangrijk bij het inrichten van je eigen kantoor

| door

Dat de inrichting van onze werkplek een directe invloed heeft op de productiviteit dat is natuurlijk geen verrassing meer. We hebben het dan niet meer alleen over een gezellig kantoor, maar ook over de juist bureaustoel en ook het juiste bureau. Kortom, alles moet kloppen.

Het maakt dan natuurlijk niet uit of je een kantoor deelt met meerdere mensen of dat je alleen in een kantoor zit. Omdat het wel degelijk van belang is dat je je kantoor op de juiste manier inricht, hebben we een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen.

Je werkplek

Een kantoor is natuurlijk voornamelijk bedoeld als ruimte waar jij uiteindelijk je eigen werkplek zult creëren. Deze werkplek bestaat onder andere uit een bureau en ook een bureaustoel.

Vooral wanneer je een zittend beroep hebt, waarbij je de nodige uren achter elkaar zit, is het belangrijk dat je beschikt over een bureaustoel die verstelbaar is en ook een bureau, die hier goed op aansluit. Alleen een bureaustoel die in hoogte verstelbaar is, is niet voldoende. Zo dien je ze armleuningen te kunnen verstellen, maar ook de rugleuning.

Om ervoor te zorgen dat je een ergonomische houding aan kunt nemen, is het dus goed om hier op te latten.

Internetverbinding

In de huidige tijd waarin alles digitaal is, is het ondenkbaar dat we geen goede internetverbinding op kantoor hebben. Zorg er daarom dus ook voor dat je dit goed voor elkaar hebt.

Niet alleen via de kabel, maar ook de wifi verbinding dient in orde te zijn. Heb je een nieuw kantoor en nog geen internetabonnement? Dan kun je online eenvoudige verschillende aanbieders van internet vergelijken.

Zo kun je in één oogopslag zien wat ze je te bieden hebben en niet geheel onbelangrijk wat de maandelijkse kosten hiervan zijn.  Je zult merken dat wanneer je je hier even in verdiept, je dit al snel tot wel enkele tientallen euro’s kan schelen.

Aankleding van je kantoor

Met alleen een bureau en een bureaustoel ben je er natuurlijk nog niet. Zorg er dus ook voor dat je je kantoor gezellig aankleed. Het voordeel hieraan is, is niet alleen dat het stukken gezelliger oogt, maar je je er ook thuis voelt. Dit geldt overigens ook voor je eventuele werknemers.

Door een huiselijke sfeer te creëren, zul je merken dat dit ook de productiviteit ten goede komt. Zo is het dus verstandig om te kiezen voor één of meerdere planten.

Planten zijn overigens niet alleen voor de sfeer, maar zorgen ook voor het zuiveren van de lucht. Helemaal wanneer je niet de mogelijkheid hebt om de ruimte te ventileren, zijn planten ontzettend belangrijk.

Verlichting

Vooral in de wintermaanden is het prettig dat je beschikt over de juiste verlichting in je kantoor. Heb je dit niet voor elkaar, dan zul je dit al snel merken aan je ogen.

Je ogen hebben dan ontzettend veel moeite om zich te kunnen aanpassen, waardoor je een stuk sneller vermoeid raakt en dit dus ook ten koste gaat van je productiviteit.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights