Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Welke soorten verlichting heb je voor op kantoor?

| door

De inrichting van een kantoor is erg belangrijk. Hierdoor kun je een kantoor als het ware maken of kraken. Wanneer mensen denken aan een kantoor, denken ze in de meeste gevallen aan een saaie ruimte vol computers en bureaus.

verlichting op kantoor

Toch hoeft dit zeker niet zo te zijn. Je kunt een kantoorruimte op een leuke manier inrichten door middel van verschillende accessoires. Daarnaast is verlichting een belangrijk aspect in een kantoor.

Maar welke verlichting kun je het beste nemen? En welke verlichting juist niet? Om de antwoorden op deze vragen te krijgen, kun je hieronder verder lezen!

Het belang van licht op een kantoor

Overal zie je verlichting voorbij komen. Verlichting is erg belangrijk, maar vooral op een kantoor is erg belangrijk. De reden hiervan is dat door middel van goede verlichting het personeel vaak productiever is dan met slechte verlichting.

Licht beïnvloed namelijk de stemming, het eetgedrag en de alertheid. Als werkgever wil je er natuurlijk voor zorgen dat je personeel zo goed en productief mogelijk aan de slag kan. 

TL verlichting

Wat je op kantoren veel ziet is TL-verlichting. Deze verlichting is te herkennen aan het felle witte licht. In veel gevallen brengt deze verlichting niet echt sfeer in een ruimte. Hoewel dit in veel gevallen zo is, hoeft dat niet altijd zo te zijn.

Wanneer je de keuze maakt om TL-verlichting in huis te nemen, kun je hier het beste eerst onderzoek naar doen. Er zijn namelijk best wat mooie alternatieven voor TL-verlichting, maar hiervoor moet je wel de juiste hebben.

LED verlichting

Een goede optie voor de juiste verlichting in een kantoorpand is LED verlichting. Deze verlichting heeft vaak een warme uitstraling. Dat geeft een ruimte een huiselijke sfeer. Daarnaast is LED verlichting een betere oplossing om ook nog eens wat meer met duurzaamheid bezig te zijn.

Deze verlichting gaat namelijk erg lang mee. Daarnaast kun je LED verlichting in veel verschillende manieren installeren in de ruimte. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een LED strip. Deze strip kun je in de ruimte aanbrengen. Hierbij kun je zelf bepalen hoe je hem aanbrengt.

De LED strip kan een mooie en daarnaast strakke uitstraling geven. Naast de strip kun je ook kiezen voor een normale LED lamp. Deze kun je bijvoorbeeld installeren in een mooie tafellamp. Hierdoor zorg je ook weer extra voor een huiselijk gevoel in het kantoorpand. 

Biodynamische verlichting

Ook kun je kiezen voor biodynamische verlichting. Voor veel mensen is dit nog een onbekend begrip. Wanneer je gebruikmaakt van biodynamische verlichting, wordt het natuurlijke licht nagebootst.

Hierbij is het licht in de ochtend dus wat lichter en wit en in de avond juist wat minder fel en warmer. Deze verlichting kun je bijvoorbeeld in grote lampenkappen doen. Deze kun je bijvoorbeeld aan het plafond boven een grote tafel zetten.

Dit is bijvoorbeeld ideaal bij een vergaderruimte waar veel mensen rondom een tafel moet zitten. Door de biodynamische verlichting ben je namelijk verzekerd van het juiste licht.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights