Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Benodigde materialen voor een bedrijfsverhuizing

| door

Als er een bedrijfsverhuizing voor de deur staat, dan is het zaak om alles op de juiste manier te verhuizen. Mocht dit de eerste bedrijfsverhuizing zijn dan kom je al snel op de vraag; wat hebben we eigenlijk allemaal nodig?

En koop ik de benodigde materialen bij Oomen Verhuisshop of huur ik deze bij een aanbieder? Alles hierover lees je in dit blog.

Welke verhuismaterialen heb ik nodig?

Voordat de verhuizing ook echt plaats vindt, is het van te voren verstandig om na te denken welke verhuismaterialen precies nodig zijn. Bedenk goed welke spullen van de inboedel mee verhuizen en welke niet.

Wat voor zware spullen zoals bureaus en planten gaan mee? Welke spullen kunnen in dozen? En welke spullen kunnen juist niet in dozen?

Dit zijn een aantal vragen waar goed over nagedacht dient te worden. En als je antwoord hebt op deze vragen, dan is de volgende vraag; welke materialen heb ik hiervoor nodig? Hoe groter de inboedel van het bedrijf is, hoe uitgebreider de benodigde verhuismaterialen moeten zijn.

Heb je bijvoorbeeld schilderijen aan de muur hangen, dan zijn er speciale schilderijboxen benodigd. Ook is een tape automaat handig voor het goed afsluiten van de verhuisdozen. Voor grote meubels zijn er ook speciale hoezen of inpakfolie.

Andere verhuisbenodigdheden

Zoals beschreven heb je vaak ook zware spullen die verhuisd moeten worden. Denk hierbij aan banken, tafels en grote elektronische apparaten. Wat voor verhuisbenodigdheden heb je hiervoor nodig?

Een steekwagen is hier handig voor. Zit je bedrijf op een hogere verdieping? Dan is een traploper de beste oplossing. Met een traploper kan je eenvoudig zware spullen gemakkelijk de trap op en af, zonder te haken tussen de treden.

Ook een verhuiswagen regelen is handig. Om de spullen goed vast te zetten in de verhuiswagen, dien je een verhuisband te hebben. Hiermee wordt voorkomen dat er te veel kracht wordt uitgeoefend op de spullen in de wagen. Heb je spullen die niet ingepakt kunnen worden? Dan is een verhuisdeken verstandig om te gebruiken. Hiermee kan je voorkomen dat kostbare spullen beschadigd raken. 

Verhuismaterialen kopen of huren

Wanneer je gaat kijken voor verhuismaterialen dan is een lastige keuze of je dit gaat kopen of huren. Beide keuzes hebben voordelen en nadelen. Twee van de voordelen van het huren van verhuismaterialen is dat je niet hoeft na te denken over de verkoop van de verhuismaterialen en je hoeft ze niet te bewaren.

Een nadeel is wel dat je vaak een tijd van te voren moet aangeven hoe lang je ze nodig hebt voor de verhuizing. Dit betekent dus dat je goed moet inschatten hoe lang de verhuizing duurt. Het voordeel van het kopen van de verhuismaterialen is dat je geen tijdsdruk hebt voor het inleveren en kunt gebruiken wanneer je wilt.

Hierdoor kun je eenvoudig bepaalde activiteiten rondom de bedrijfsverhuizing later inplannen. Een nadeel is wel dat ze in de weg kunnen gaan liggen als je niet genoeg opslagruimte heeft. Het kan zo zijn dat je ze voorlopig niet nodig hebt en dat ze daarom opgeslagen moeten worden.

Verhuisbedrijf inhuren

Het is ook mogelijk om een verhuisbedrijf in te huren die alle spullen van je bedrijf inpakt en alles verhuist, alles uitpakt en de verhuismaterialen weer mee neemt na de verhuizing.

Ook kan je er voor kiezen om het verhuisbedrijf de verhuizing gedeelte laat doen. Hiermee vervoeren ze bijvoorbeeld alleen de spullen van het oude adres naar het nieuwe adres, maar moet je zelf de inboedel inpakken en voorbereiden op de verhuizing.

Nu je weet welke verhuismaterialen je nodig hebt voor je bedrijfsverhuizing, is het tijd om deze materialen te gaan regelen. Door dit ruim van te voren te doen, kun je stress voorkomen en verloopt de bedrijfsverhuizing beter.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights