Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Bescherm jouw bedrijf

| door

Je zult niet de eerste ondernemer zijn die zich met ICT recht moet gaan bemoeien. Wat mag wel en wat mag niet? De wereld ligt binnen ons handbereik. Het was nog nooit zo makkelijk om virtueel de grenzen over te steken.

Dat is aan de ene kant ontzettend waardevol voor jouw onderneming. Jouw klanten kun je nu over de hele wereld vinden. Aan de andere kant maakt je dit ook ontzettend kwetsbaar. Het beschermen van jouw bedrijf staat waarschijnlijk niet op jouw hoge prioriteiten lijstje.

Dat snappen we, maar denk er toch eens goed overna. Wat als jouw afbeeldingen gebruikt worden? Of jouw content? Wat wordt wel en wat wordt niet beschermd?

Wat is jouw eigendom?

Jouw afbeeldingen en content zijn van jou. Dat is beschermd materiaal en met eigendomsrecht kun jij ervoor zorgen dat niemand dat mag gebruiken. Een advocaat intellectueel eigendomsrecht kan je hierbij helpen om ervoor te zorgen dat alle juridisch klopt.

Want als jij jouw afbeeldingen op een website zet en deze wordt door Google in de afbeeldingen gezet? Is dan Google de eigenaar geworden?

Nee, je kunt het beschermen met het eigendomsrecht en op die manier ervoor zorgen dat jouw content en jouw bedrijf beschermt wordt. Onrechtmatig gebruik door anderen, bijvoorbeeld jouw concurrenten, kun je dan tegengaan. Alleen er zitten helemaal in deze digitale wereld wel wat haken en ogen aan.

Met het recht op jouw eigendom bescherm je jouw bedrijf op vier cruciale punten:

  • Het recht om het goed te gebruiken.
  • Het recht om inkomen te verdienen uit de goede.
  • Het recht om het goed aan anderen over te dragen, te wijzigen, af te staan of te vernietigen (recht op eigendomsoverdracht).
  • Het recht om eigendomsrechten af te dwingen.

[su_spacer size=”10″]

Bescherm je spullen tegen aanvallen

Behalve jouw bedrijf en merk moet je ook je fysieke spullen beschermen. Dan hebben we het niet over een opstalverzekering of zoiets. Nee, we hebben het over ‘aanvallen’ vanuit de digitale wereld. Bedrijven vormen een goed doelwit voor cyber attacks.

Helemaal als je een bedrijf bent met veel lagen, dan is het voor criminelen een leuke uitdaging om te kijken of ze wat kunnen gijzelen of met behulp van phishing wat geld kunnen losweken.

Gijzelen betekent dat jouw website bijvoorbeeld met een hack wordt overgenomen en in gijzeling wordt genomen. Dat betekent dat jij jouw website en content (en dus eigendommen) alleen terugkrijgt als je een bedrag betaalt. Tegenwoordig willen veel cyber criminelen hiervoor bitcoins, dat is het meest gangbare betaalmiddel dat er dan is.

Phishing is een meer opzichte manier, maar nog steeds een die binnen ICT recht veel voorkomt. Dit betekent dat je een rekening onder ogen krijgt die lijkt van een partner, relatie of medewerker en die je betaalt. De kans dat jouw betaalgegevens dan in slechte handen vallen is aanwezig.

Let dus bij jouw bedrijf niet alleen op jouw online eigendommen en rechten die je daarbij hebt. Let ook op de andere spullen die je hiervoor gebruikt. Alleen dan zal je het beste resultaat behalen en jouw medewerkers en jouw bedrijf het beste kunnen beschermen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights