Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Vijf tips om je bedrijf een boost te geven

| door

Een mooie kantoorruimte hebben is natuurlijk hartstikke fijn, maar het ondernemen wordt pas echt leuk als je bedrijf goed loopt. Dat heb je niet helemaal zelf in de hand. Je bent namelijk voor een deel afhankelijk van de (wereld)economie. Maar het grootste gedeelte kan je wel degelijk beïnvloeden. Een goede spirit is daarbij belangrijk, maar alleen daarmee ga je het niet redden. In dit artikel vind je vijf tips om jouw bedrijf een boost te geven.

Blijf jezelf ontwikkelen

De eerste tip is een beetje een open deur, maar deze deur staat helaas vaker open dan zou moeten. Wanneer je lekker aan het ondernemen bent, is het lastig om goed naar jezelf en je bedrijf te blijven kijken. En dat terwijl je weet dat stilstand achteruitgang betekent. Je doet er goed aan om regelmatig een training of korte opleiding te volgen. Dit is uiteraard goed voor je ontwikkeling, omdat je iedere keer weer wat anders leert. Daarnaast is het lekker voor de contacten. Er is een breed aanbod van trainingen. Check bijvoorbeeld eens wat MKPC allemaal aanbiedt.

Oefen situaties

Ondernemen is net topsport. Het is zwaar en je wordt beoordeeld op je resultaten. Om de beste resultaten te behalen, zul je moeten oefenen, of trainen. Net als topsporters. Een goede opleiding is Lean Six Sigma Green Belt. Tijdens deze opleiding leer je methoden en technieken om problemen in processen op te sporen, te analyseren en te verminderen. Deze opleiding is gericht op leidinggevenden. Dat betekent niet dat je je medewerkers er niet bij betrekt. Je leert namelijk ook om samen met je personeel verbeteringen door te voeren.

Koffie met een oude rot

Je bent meer dan waarschijnlijk niet de eerste die een bedrijf als het jouwe heeft opgericht. En ook niet de laatste. Wat betekent dit? Dat er al heel veel kennis aanwezig is. Je doet er dan ook goed aan om eens een kop koffie te drinken met een oude rot in het vak. Oud mag je trouwens tussen haakjes zien, omdat ervaring en kennis niet aan leeftijd gebonden zijn. Je kunt er zelfs voor kiezen om een ervaren adviseur tijdelijk in dienst te nemen. Laat hem of haar een aantal maanden meekijken en je weet zeker dat je een lijst met ideeën krijgt.

Zorg voor een open cultuur

De sleutel naar succes heb je in handen. Het zijn zelfs meerdere sleutels. Je medewerkers zorgen namelijk voor het succes. Het is dan ook jouw taak om ervoor te zorgen dat ze zich goed voelen. Een open cultuur is daarbij heel belangrijk. Iedereen moet zich kunnen en durven uiten, dan wordt de sfeer vanzelf goed.

Blijf investeren

Ook als het even wat minder loopt, is het belangrijk om te blijven investeren. Zonder investeringen wordt het lastig om te groeien. Het is zelfs zo dat tijden van crisis uitermate geschikt zijn voor investeringen. Daarbij is het uiteraard van belang dat je je gezond verstand gebruikt. Anders kom je snel in financiële problemen terecht.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights