Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Beste studeerplekken in Nijmegen

| door

Studeren en de stad Nijmegen gaan natuurlijk hand in hand. De stad Nijmegen staat bekend om de Radboud Universiteit, dit is een van de grootste instellingen van het land als het aankomt op onderwijs.

Hier komen studenten van alle verschillende opleidingen bij elkaar. Nu heeft iedereen natuurlijk zijn eigen faculteit, maar dit betekent niet dat er geen overeenkomsten zitten tussen de studenten.

Zo zal iedere student wel eens moeten leren voor de tentamens. En wat zijn dan eigenlijk de beste plekken om te studeren of te werken in Nijmegen? Dat zullen we jou vandaag eens laten zien!

Douwe Egberts Café

Het Douwe Egberts Café is onder alle studenten ook wel aan te merken als de beste locatie voor een heerlijk bakje koffie.

Deze naam is dan ook logisch, het is onderdeel van de koffieketen DE. Alle studenten zullen hier echt optimaal in staat zijn om hun stof door te nemen, je vindt dan ook voornamelijk veel studenten in het café.

Door middel van de ruime keuze aan koffie is er hier meer dan genoeg om te proeven, een kopje koffie voor tijdens het leren is natuurlijk een goede manier om er de focus bij te houden.

Een aanzienlijk groot pluspunt is dat je rondom het Douwe Egberts Café erg veel restaurantjes kunt vinden, als je honger hebt heb je dus altijd iets om te eten.

Doppio Espresso Nijmegen

Nederlanders en koffie is een goede combinatie, dit is iets wat zeker is. Als jij ook wel houdt van een lekker bakje dan raden wij zeker aan om ook eens te kijken bij het Doppio Espresso Nijmegen.

In dit café is er heel wat keuze als het aankomt op een lekker bakje koffie, allemaal zijn ze van de meest heerlijke koffiebonen die men kan vinden. Vind jij een sterk, bitter kopje koffie niet zo heel erg lekker?

Neem dan eens een vanille cappuccino, heerlijk als je wel een zoetekauw bent. Het is een erg mooie plek om te zien en om te bezoeken. Wel raden wij aan om een verlengsnoer mee te nemen, het aantal stopcontacten is namelijk niet zoveel. Of je schrijf natuurlijk!

Bairro Alto

Deze plek is iets nog niet zo heel erg bekend onder alle grote aantallen toeristen, hierdoor zal je eigenlijk altijd wel een plekje kunnen vinden.

De service op deze plek had echt niet beter gekend, de mensen die er werken zijn altijd aardig en zullen je altijd kunnen helpen als je iets zoekt of nodig hebt.

Het is een prima plek om koffie te drinken, dit is dan ook gelijk waar men dit café ook wel aan kan herkennen. Het is niet zo heel erg groot, wij raden dus niet aan om hier met een hele grote groep heen te gaan voor het studeren.

Maar studeren kan je het beste zelf doen toch?

coffee 2608864 1920

Kattencafé Balthazar

Dit café is echt ontzettend fotogeniek, dit maakt het dan ook een leuke plek om te zien.

Eigenlijk vind iedereen die deze plek uitzoekt om te studeren dit misschien wel het meest knusse plekje van de stad. Het is in de tentamenperiode natuurlijk wel wat drukker, al kan je altijd een beetje vroeger komen als je zeker wilt zijn van een plekje.

Door de leuke toevoegingen en de oude meubels in het pand is het een bijzonder plekje om te zien. Je kan hier zowel in een open ruimte als in een afzonderde ruimte zitten, je kunt dus leren op de manie die je zelf het prettigste vindt.

Na afloop van het studeren is het mogelijk om even een heerlijk drankje te pakken, ontspanning hoort er nu eenmaal ook bij.

De Bibliotheek

Studeren in de bieb is natuurlijk altijd een goede plek voor de studeren. Het is wel een plek waar je mensen zal aantreffen die van aanpakken houden, dit maakt het een prima plek voor de mensen die graag hard aan de slag willen gaan.

Het is natuurlijk hier altijd mogelijk om even een kopje koffie met een koek te halen in het café, heel de dag studeren is nu eenmaal niet echt handig. De bieb in Nijmegen heeft super goed internet en je kunt er talloze pc’s die je kunt gebruiken.

Mocht je dus aan je scriptie willen werken dan kan dit zeker in de bieb. Nu is dit niet gelijk de meest rustige plek, vooral in de tentamenperiodes zal het lastig zijn om een goede plek te vinden.

Zorg er dan ook voor dat je iets eerder komt of dat je juist wat later in de middag aan de slag gaat om te leren.

laptop 3087585 1920

Grand Café Du Commerce

Deze winkel staat bekend om het de lekkere hapjes en versnaperingen die je hier kunt halen, maar wat als je hier wilt gaan studeren?

Er zijn veel tafels te vinden waar je met jouw collega’s of medestudenten kunt gaan zitten om je tanden te bijten in jouw lesstof. Ook is het hier mogelijk om bijzondere smaken koffie te drinken of om heel de dag door te brengen tijdens het leren.

Onder de studenten is het een bekende plek, wij kunnen dit zeker begrijpen. Dankzij de ruimte is het een plek waar er genoeg plek is om samen met een groepje te zitten voor tijdens het studeren.

Café de Blonde Pater

Als laatste zou je nog eens kunnen kijken bij Café de Blonde Pater. Dit café is natuurlijk een plek waar je heerlijk een drankje kunt gaan drinken, ook na het leren is het een prima plek.

Het is over het algemeen wel wat drukker, dus je moet wel van een rumoerige omgeving houden.

Echter hangt er altijd een gezellige en ontspannen sfeer, een prima plek om te gaan zitten buffelen voor je tentamens. Plus, de prijzen zijn ook nog eens vriendelijk voor de studenten.

Dit hoeft dus geen obstakel meer te zijn.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights