Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Bitcoin voor ondernemers, wat heb ik eraan?

| door

Je hebt inmiddels vast wel eens van Bitcoin en cryptocurrency gehoord. In de beginjaren werd dit vooral veel gebruikt door ‘technerds’ en programmeurs.

Inmiddels wordt het ook steeds vaker door ondernemers gebruikt voor het aannemen van betalingen of zelfs voor het betalen van het personeel. In dit artikel ga ik in op de mogelijkheden voor ondernemers om Bitcoin te gebruiken.

Loon uitbetalen in Bitcoin

Het is bij wet verboden om als werkgever een compleet salaris uit te betalen in cryptocurrency. In Nederland moet het minimumloon in ieder geval ‘normaal’ uitgekeerd worden in euro’s.

Maar er zijn bedrijven die een gedeelte van het salaris (boven het minimumloon) aan het personeel uitkeren in Bitcoin. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld BTCdirect. In 2018 hebben ze een aantal maand €100 uitgekeerd aan het personeel en dit leverde het personeel na een jaar een rendement op van ongeveer 75%.

Je kunt je voorstellen dat het personeel hier erg gemotiveerd van raakt en daardoor harder voor je zal werken. Uiteraard blijft de Bitcoin koers op het moment erg volatiel dus een garantie voor dit rendement heb je niet maar interessant blijft het wel.

Facturen laten betalen in Bitcoin

Ook kun je je facturen laten betalen in Bitcoin. Dit kan een goede manier zijn om (een gedeelte) van je verdiensten automatisch te sparen.

Je schrijft gewoon een normale factuur uit in euro’s, maar kunt daarbij je klant de mogelijkheid bieden dit te betalen in Bitcoin. In je administratie neem je de normale factuur op en zodra het betaald is moet je ervoor zorgen dat je de nodige Bitcoin bijvoorbeeld uitbetaald om je BTW mee terug te kunnen betalen. De rest kun je gemakkelijk in je wallet laten staan, waardoor je automatisch een spaarpotje opbouwt.

Hier kun je flink rendement op behalen, zoals ook met het laten uitbetalen van je salaris in Bitcoin. Dit is in ieder geval hoe we het met sommige facturen doen bij CurrentCrypto.nl en hier mogen we niet over klagen. 

Bitcoin verkopen als ondernemer

Maar ook kun je als ondernemer met een winkel bijvoorbeeld Bitcoin verkopen. Fysieke Bitcoins bestaan niet, maar er zijn wel pinautomaten die je in je winkel kunt plaatsen.

Dit werkt eigenlijk precies hetzelfde als met cash geld, alleen krijgt de klant nu geen briefjes uit de machine maar wordt er Bitcoin overgemaakt naar het gekozen Bitcoin adres. Als ondernemer kan dit interessant zijn, want je ontvangt namelijk over iedere transactie een kleine vergoeding. De fees voor het runnen van een bitcoin pinautomaat liggen tussen de 5 en 10% dus als ondernemer met een goede locatie kan dit nog wel eens leuk wat opleveren.

Daarnaast zorgt het voor leuke gesprekken in de winkel, want nog lang niet iedere winkel of zelfs stad heeft Bitcoin pinautomaten beschikbaar. Door de relatief lage hoeveelheid automaten is de kans ook nog eens groter dat mensen die van jouw gaan gebruiken.

Producten verkopen voor Bitcoin

Ook kun je als ondernemer je producten verkopen voor Bitcoin. Dit wordt al veel gedaan op het internet, maar ook fysieke winkels moeten er langzaamaan aan geloven.

Op het internet kun je gemakkelijk Bitcoin overmaken naar het betreffende adres, zoals je eigenlijk ook gemakkelijk een iDeal betaling doet. Om producten te verkopen voor Bitcoin in de winkel is iets meer nodig maar nog steeds relatief eenvoudig. Arnhem is bijvoorbeeld dé Bitcoinstad van Nederland en hier kun je in bijna iedere winkel betalen met Bitcoin, ongeacht of je kleren koopt of een bakje koffie besteld.

Het is een feit dat niemand weet wat er met de Bitcoin en de prijs gaat gebeuren in de toekomst. Maar je kunt je voorstellen dat je als ondernemer flink wat rendement kunt behalen als je (een gedeelte) van je inkomsten in Bitcoin laat uitbetalen/ kan ontvangen. De enkele winkelier die dit een aantal jaar geleden al deed heeft zeker de vruchten geplukt van de grote prijsstijging van de afgelopen jaren.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights