Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Creatief inrichten van kantoor met houten pallets

| door

Het klinkt misschien gek en het is niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een kantoor. Maar met houten pallets is het mogelijk om op een milieuvriendelijke en duurzame manier een kantoor in te richten.

Hout heeft een duurzaam kenmerk. Wanneer houten pallets namelijk niet meer bruikbaar zijn binnen bedrijfsmatige processen, dan vinden deze doorgaans een nieuwe bestemming. Zo worden elementen van de pallet verwerkt in meubelen, of zijn ze nog geschikt voor particulier gebruik.

Tevens zijn losgeraakte onderdelen en snippers van de houten pallet organische materialen, welke worden toegepast voor het opwekken van hernieuwde energie, ook wel bekend als biomassa. Is het niet dat, dan zien we de organische materialen veelvuldig terug in de land- en tuinbouw.

Online zijn er hele creatieve en mooie oplossingen te vinden. Steeds meer bedrijven zijn bewust bezig met maatschappelijk verantwoord onderwerpen en daarbij hoort uiteraard ook milieu-verantwoordelijke beslissingen. Daarnaast geeft het je kantoor ook een unieke uitstraling!

Voordelen van houten pallets

Hout is als materiaal eenvoudig te recyclen, en dat is direct het grote voordeel waarop bedrijven hun keuze baseren wanneer ze houten pallets aanschaffen. Bij kleine of grote schade aan de pallet is herstel vrijwel altijd mogelijk.

Materiaal is tegelijk ruim voor handen. Wat de meeste mensen niet weten, is dat de houten pallets waar wij hier in grote getallen gebruik van maken, zijn gemaakt op milieuvriendelijke basis. Hoe zit dat precies?

Het hout dat doorgaans wordt gebruikt voor het fabriceren van een pallet, groeit in duurzaam bebouwde en bosrijke gebieden in Europa. Men noemt dit type pallet de Europallet. Deze pallets voldoen daarnaast vaak aan de EPAL-certificering, welke wordt afgegeven aan ondernemingen die houten pallets repareren volgens een specifieke norm.

Zodoende krijgt dit type pallet een tweede, en vaak zelfs derde en vierde leven.

Hout is al decennialang marktleider in de industrieën waar pallets een centrale rol spelen, zoals logistiek & opslag en de voedingsindustrie.

Hout is stevig, veilig voor vervoer en opslag én relatief goedkoop in de aanschaf. De draagkracht van een houten pallet kan oplopen tot circa 1.500 kilogram, en is daarmee breed inzetbaar.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights