Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Creëer ruimte voor je eigen kantoor

| door

Nu is het de tijd om woningverbetering toe te passen. De rente is laag, geld op de spaarrekening rendeert niet, en vermogen aantrekken is nog nooit zo voordelig geweest.

Extra ruimte creëren, voor bijvoorbeeld een kantoor, en dat gelijk goed uit laten voeren; is een goede investering voor nu en de toekomst.

Het zoldertje

Bij veel woningen is de zolder zomaar rest. Het is er; alleen in het midden kun je lopen aan de zijkanten liggen spullen die eigenlijk nooit meer gebruikt worden. In de zomer is het daar ronduit heet, in de winter koud.

En eigenlijk is dat zo zonde. Voor je gevoel is de zolder een kleine ruimte, maar qua vloeroppervlak is het net zo groot als het hele huis. Er is op zolder veel ruimte te winnen.

Meer ruimte en licht

Met een dakkapel is er perfect meer ruimte en licht te maken. Daarbij benut je meer vloeroppervlak omdat je stahoogte hebt aan de zijkant van de zolder. Gelijk is er meer ruimte.

Dat zou nog te verdubbelen zijn met aan beide zijden een dakkapel. Dan is de zolder een vierkante kamer, en ook gelijk de grootste kamer van het huis. Maar één dakkapel, enkel aan de voor- of achterzijde van de woning, doet wonderen. Je zou op zolder een ruim kantoor kunnen creëren.

Onderhoudsvrij

Dakkapellen is ook zo’n eenmalige investering omdat kunststof dakkapellen geen onderhoud vragen. Dus de woning is in één keer veel meer waard omdat het meer ruimte heeft, maar als de dakkapel er eenmaal staat ben je van de kosten af.

De zolder zelf is goed te isoleren en af te timmeren, de dakkapel zelf is al geïsoleerd. Zo blijft de zolder in de zomer koel en in de winter warm. Kunststof dakkapellen zijn er in veel modellen. Van heel klassiek tot strak modern, van klein tot dakkapellen die de volle breedte van de woning halen. Zo is er altijd wel een dakkapel te vinden die mooi op het huis past.

Geplaatst in één dag

In één dag kan een dakkapel geplaatst zijn. Op een dag met weinig kans op regen komen ‘s ochtends timmerlieden die het gat in het dak maken.

Dan komt er een vrachtwagen met de kunststof dakkapel erop en een kraan, dan plaatsen ze de dakkapel, en de timmerlieden werken het dak af. Het is dan weer waterdicht. De rest is dan binnen; het verhaal van goed isoleren en aftimmeren. En je hebt een zolder met veel licht en ruimte.

Alle voordelen compleet

Nu ligt je geld veilig vast in de woning. Tot dat je het verkoopt geniet je van de ruime zolderkamer en bij verkoop zie je het geld dubbel terug. Een goede bruikbare zolder helpt immers de woning vlot te verkopen.

Online zijn veel afbeeldingen te zien van moderne dakkapellen, en zo zie je dat er altijd wel een dakkapel is die helemaal jouw smaak en stijl is. En aan de binnenzijde is het altijd ieders smaak en stijl.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights