Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Dagwaarde autoverzekering

| door

Er zijn verschillende soorten waardes die een auto op ieder moment kan hebben. Voorbeelden hiervan zijn de dagwaarde, aanschafwaarde, marktwaarde en de nieuwwaarde.

Tot grote verwarring van de meeste mensen verschillen deze waardes allemaal van elkaar. Op het moment dat je een autoverzekering hebt en je auto bijvoorbeeld wordt gestolen of total loss verklaard dan hangt de hoogte van de uitkering meestal van de dagwaarde af.

Dit roept dus de vraag op wat deze dagwaarde nu precies is en hoe autoverzekeraars deze bepalen.

Bepaling van de uitkering

De dagwaarde wordt meestal gedefinieerd door de verzekeraar als de waarde die het voertuig had vlak voordat de gebeurtenis plaatsvond die de uitkering tot gevolg heeft. Hoe deze waarde exact bepaalde wordt verschilt van verzekeraar tot verzekeraar maar meestal maakt men hierbij gebruik van een expert.

Sommige verzekeraars keren in zo een geval echter niet de dagwaarde maar de nieuwwaarde uit. Dit betekent dat je op dat moment een bedrag krijgt wat gelijk is aan het geldbedrag wat nodig is om de auto nieuw aan te schaffen. Bij de aanschafwaarde zal je het bedrag wat je voor de auto bij aanschaf betaald hebt vergoed krijgen.

In zo een geval is het wel noodzakelijk dat je dit kunt bewijzen met een geldige aankoopnota van een gecertificeerde partij. Het is dus belangrijk dat je goed de voorwaarden van verschillende verzekeraars met elkaar vergelijkt zodat je een goed idee hebt van hoe hoog de vergoeding in het geval van zo een schade is.

Dit kan eenvoudig gedaan worden op een vergelijkingssite zoals de website Overstappen.nl. Op deze website kan je gemakkelijk je autoverzekering en autoverzekeraar vergelijken. Daarnaast kan je direct je nieuwe autoverzekering afsluiten op Overstappen.nl.

De rol van de dekking

Naast de polisvoorwaarden speelt het type dekking van je autoverzekering ook een grote rol in welk bedrag je autoverzekering zal uitkeren.

Zo zal de verzekeraar niet overgaan tot een volledige uitkering van de schade bij diefstal van de auto bij een WA-verzekering maar zal deze de schade waarschijnlijk wel dekken bij een all-risk verzekering.

Hiernaast zijn er ook nog hybride verzekeringsvormen die qua dekkingsgraad tussen de WA en all-risk verzekering zitten. Het uitkeringsbedrag is bij deze vormen erg afhankelijk van de precieze dekking.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights