Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De 6 verschillende soorten bedrijfsruimte

| door

Je bent ondernemer en je hebt besloten dat je een bedrijfsruimte nodig hebt. Maar wat voor bedrijfsruimte is geschikt voor jouw situatie en onderneming? Hoe groot je bedrijf is en in wat voor branche je zit maakt veel uit voor welk type bedrijfsruimte je nodig hebt.

Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij, zodat jij weet waar je naar op zoek kan!

[the_ad id=’28752′]

Kantoorgebouw

Heb je een bedrijf met flink wat personeel? Dan is het fijn om je eigen kantoorgebouw te hebben.

Hoe groter je bedrijf, hoe groter het kantoor moet zijn. Het is slim om niet alleen na te denken over hoeveel ruimte je nodig hebt voor je personeel, maar ook hoeveel ruimtes je wilt hebben voor de verschillende afdelingen, vergaderruimtes en bijvoorbeeld een lunchruimte.

Coworkspace – bedrijvenverzamelgebouw

Ben je een zzp’er of heb je maar een paar personeelsleden? Dan is een coworkspace of een ruimte in een bedrijvenverzamelgebouw misschien iets voor jou.

Vaak zijn de kosten van zo’n bedrijfsruimte wat lager, omdat je bepaalde voorzieningen, zoals sanitair en lunchruimte, deelt met elkaar. Daarnaast is het interessant, omdat je omgeven bent door andere ondernemers, waar je mee kunt netwerken en van kunt leren.

En het is natuurlijk gezelliger, want je hebt altijd wel aanspraak!

Winkelpand

Verkoop je een product? Ook al is iedereen tegenwoordig online actief, kan het goed zijn voor je bedrijf om een eigen winkelpand te hebben.

Zo kunnen klanten je product in levende lijven zien en beoordelen en heb je een persoonlijk contactmoment met je klant. Ook is het goed voor je naamsbekendheid.

Let bij het zoeken naar een winkelpand met name op de ligging; als je winkel in het centrum of op een winkelroute ligt, zullen er sneller mensen bij je binnen stappen.

Horecapand

Als je een horecaonderneming hebt, heb je een pand nodig met een horecabestemming. Dit moet goedgekeurd zijn door de gemeente in het bestemmingsplan.

Hier zijn veel strikte regels aan verbonden, dus zorg dat je jezelf goed informeert en dat het pand dat je op het oog hebt aan alle regels voldoet. Wil je niet helemaal alles zelf op moeten bouwen?

In de grotere steden worden met regelmaat horecagelegenheden verhuurd, soms zelfs met interieur en al.

Bedrijfshal

Als je veel ruimte nodig hebt voor je onderneming, bijvoorbeeld omdat je produceert of grote voorraad inkoopt, dan kan een bedrijfshal handig zijn.

Deze vind je voornamelijk op bedrijven- en industrieterreinen aan de rand van een stad. Bijkomend voordeel is dat deze vaak goed bereikbaar zijn vanaf de doorgaande wegen, waardoor je makkelijk spullen aan kunt laten leveren of vervoeren.

Aan huis

Ben je zzp’er en wil je je klanten kunnen ontvangen, bijvoorbeeld omdat je schoonheidsspecialist of kapster bent? Dan is een bedrijfsruimte aan huis de ideale oplossing.

Er zijn genoeg woningen te vinden waarvan de garage of een extra kamer is omgetoverd tot professionele bedrijfsruimte. Als je niet zelf wil verbouwen of eerst een jaar uit wil proberen of een ruimte aan huis iets voor jouw onderneming is, dan doe je er goed aan om eerst zo’n woning te huren.

Hier kun je gemakkelijk online naar zoeken, bijvoorbeeld op www.huurwoningen.nl.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights