Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De elektrische leasefiets van de zaak

| door

E-bikes: je komt ze tegenwoordig op elk fietspad tegen. Elektrisch fietsen biedt ontzettend veel voordelen ten opzichte van fietsen op een normale fiets. Best logisch dus dat steeds meer mensen kiezen voor de e-fiets.

Misschien heb je zelf ook al eens overwogen om een e-bike aan te schaffen. Zo’n fiets is namelijk ontzettend handig om je mee door het drukke verkeer op weg naar werk te manoeuvreren.

Ook is je dagelijkse woon-werk traject altijd filevrij, ben je niet meer afhankelijk van het openbaar vervoer en ook bezweet aankomen door te zwoegen op de fiets is verleden tijd. De elektrische fiets is niet voor niets hét vervoersmiddel van werkend Nederland.

Een e-bike leasen met 7% bijtelling

Toch tik je niet zomaar even een e-bike op de kop. Het kiezen van het juiste model, dat goed bij je past heeft nog best wat voeten in de aarde. En dan hebben we het nog niet eens over de aanschafprijs gesproken. Dit laatste is wat veel particuliere fietsers nog tegenhoudt.

De investering is flink. Voor deze mensen was een beroep doen op de ‘fiets van de zaak’ regeling tot voorkort ook niet ideaal. Dit koste je werkgever veel extra werk, en kende ook niet veel voordelen voor jou. Gelukkig is dat nu anders en is de lease e-bike populairder dan ooit.

Dit heeft alles te maken met een wetswijziging die een elektrische fiets leasen stukken aantrekkelijker heeft gemaakt voor zowel werknemers als werkgevers. De tot op de meter nauwkeurige kilometer administratie die voorheen verplicht was, is vervangen door een bijtellingsregeling. De elektrische fiets wordt dus hetzelfde behandeld als een auto van de zaak. Het bijtellingspercentage is voor lease e-bikes vastgelegd op 7%. Zo’n e-fiets kost jou als werknemer dus maar een paar euro per maand. Best een goede deal toch?

De nieuwe regeling is een succes

De nieuwe ‘fiets van de zaak’ regeling is ingegaan op 1 januari 2020, dus geldt al ruim een jaar. De corona crisis heeft bijgedragen aan het succes dit eerste jaar.

De elektrische leasefiets is perfect voor werknemers die niet thuis kunnen werken, maar het openbaar liever mijden. thuiswerkers hebben aan een e-bike een goed alternatief om in beweging te blijven nu dat sportscholen en sportclubs nog altijd dicht zijn. Ook voor hen is een elektrische fiets leasen dus ideaal.

Kortom, de elektrische leasefiets maakt elektrisch fietsen voor veel mensen toegankelijk én is een goede manier om in deze gekke tijden verantwoord op pad te kunnen!

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights