Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De inrichting van bedrijfsruimtes is uitermate belangrijk

| door

20 06 2018 Kantoorruimtevinden.nl FOTO Mesa coatings.eu 1


De inrichting van een kantoorpand kan soms voor een hoop koppijn zorgen. Het inrichtproces resulteert namelijk in een hoop opgetrokken wenkbrauwen, omdat het voor veel bedrijven niet duidelijk is wat de beste aanpak is.

Dit is ook niet heel gek aangezien er een hoop komt kijken bij het inrichten van bedrijfsruimtes. Zo moet er gedacht worden aan welke kleuren het beste passen bij de gehele stijl van een ruimte.

Kleuren kunnen ook psychologische effecten hebben op mensen, dus het is belangrijk om vast te stellen wat het gewenste effect is. Ook de indeling van de werkruimte moet goed uitgedacht zijn, denk hierbij aan de scheiding van diverse afdelingen.

Werknemers moeten zich thuis voelen in hun werkomgeving om zo optimaal te presteren. Lees hieronder waaraan gedacht moet worden bij de inrichting van een kantoor.

Een stijl passend bij het bedrijf

De stijl die is gebruikt bij de inrichting van een kantoorruimte zegt iets over het gehele bedrijf.

Zo kan er gekozen worden voor diverse uitstralingen. Hierbij kan gedacht worden aan modern, klassiek of een mix van beide. Het is belangrijk om hier goed over na te denken aangezien deze inrichtingen over het algemeen niet vaak veranderd kunnen worden.

Een moderne inrichting wordt vaak gezien als vooruitstrevend en jong, terwijl een klassieke inrichting ervaring uitstraalt. Een kanttekening die hier gemaakt dient te worden is dat het om een formele inrichting gaat en dus niet een huiskamer met bureaus. De creatie van een prettige en praktische werkruimte vereist bepaalde keuzes omtrent vloeren, kleurgebruik, decoratie en meubilair.

Bedrijfsvloeren

De keuze uit bedrijfsvloeren bij Mesa Coatings is ongeëvenaard. Zo kunnen er passende vloeren gelegd worden voor kantoorgebouwen maar ook voor horecaondernemingen, fabriekshallen, garagebedrijven etc.

Het kiezen van meubilair kan tijd consumerend zijn. De werknemers zullen dagelijks gebruik maken van het meubilair dus het is geadviseerd te kiezen voor kwaliteit. Om maar een voorbeeld te geven; een comfortabele bureaustoel kan ervoor zorgen dat men productiever te werk gaat zonder last te krijgen van de rug of nek.

Daarnaast kan decoratie of een fijne ontspanningshoek ervoor zorgen dat er fijne sfeer gecreëerd wordt in de bedrijfsruimte.

De psychologische effecten van kleuren


De kleurkeuze is veelal een struikelblok wanneer het aankomt op de inrichting van een kantoor.

Zoals eerder is gezegd brengen bepaalde kleuren een psychologisch effect met zich mee. Hieronder worden enkele positieve kleureffecten nader behandeld. Het is belangrijk om te weten dat te veel van één bepaalde kleur nooit goed is.

De kleur blauw geeft bijvoorbeeld een rustgevend effect wat goed is voor de concentratie van werknemers. Daarnaast wordt de kleur groen geassocieerd met de natuur. Voor de mensen die houden van buiten zijn is de kleur groen dus prettig. Door kleine groene details kan dit effect al behaald worden.

Verder is oranje de kleur van productiviteit en geel de kleur van vreugde. Tot slot is roze de kleur van harmonieën en deze creëert vriendschappen en zorgt voor verzoeningen. Kleurgebruik is dus een belangrijke overweging tijdens het inrichtingsproces.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights