Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De juiste raamdecoratie voor uw kantoor

| door

In een kantoor is het van groot belang om de juiste raamdecoratie te hebben. Raamdecoratie heeft namelijk veel invloed op de sfeer, lichtinval en temperatuur van de kamer.

Als werkgever wil je natuurlijk goede werkomstandigheden voor je werknemers creëren. Denk daarom goed na over de juiste raamdecoratie.

Er zijn verschillende soorten raamdecoratie bijvoorbeeld, rolgordijnen, plissé gordijnen en houten jaloezieën. Wat voor soort gordijnen zijn het best voor uw kantoorruimte? In deze blog bespreken we de voordelen van houten lamellen.

Sfeervolle uitstraling

Kantoorruimtes hebben vaak een wat kille en kale uitstraling. Er hangt weinig aan de muur en er is vaak weinig kleur. Werknemers voelen zich meer op hun gemak is hun kantoor wat meer aanvoelt als een woonkamer waar ze zich thuis voelen.

Dit verhoogt het werkplezier. Het is dus bij raamdecoratie niet alleen van belang om naar de praktische kant van de gordijnen of jaloezieën te kijken, maar ook naar de optische kant. Het oog wil ook wat. Hout heeft van zichzelf een warme en luxe uitstraling. Houten jaloezieën maken de kantoorruimte dan ook snel wat gezelliger en sfeervoller.

Natuurlijke lichtinval

Een ander aspect waar rekening mee gehouden moet worden bij het uitzoeken van raamdecoratie is de lichtinval. Veel mensen vinden het belangrijk dat hun kantoor veel daglicht heeft. Niemand vind het fijn om van 9 tot 5 onder een TL-buis te zitten.

Het voordeel van houten lamellen is dat je hiermee een natuurlijke lichtinval kunt reguleren. In de ochtend kun je de lamellen helemaal open draaien zodat er zoveel mogelijk daglicht binnenkomt. Midden op de dag wanneer de zon misschien fel schijnt, kun je de lamellen wat meer dichtdraaien zodat je je computerscherm nog goed kunt zien.

Later op de dag kun je ze weer opendraaien zodat je nog kan genieten van de laatste zonnestralen. Bij gewone gordijnen heb je deze optie natuurlijk niet, dan is het of heel veel licht of geen licht.

Aangename temperatuur

Het is voor de werknemers van groot belang dat er in hun kantoor een prettige temperatuur is. Het moet dus niet te warm zijn, maar ook zeker niet te koud.

Alleen dan kun je optimaal presteren. Je zult het misschien niet verwachting maar ook in het regelen van de temperatuur, speelt raamdecoratie een rol. In de zomer houden jaloezieën de warmte tegen door de zon te weren. Het kantoor zal dus minder snel opwarmen.

Wat misschien minder mensen weten is dat jaloezieën in de winter de warmte ook vasthouden, zodat het minder snel afkoelt. Warmte kan immers via de ramen snel verdwijnen, maar door het dikke oppervlak van de houten jaloezieën wordt het beter vastgehouden.

Bijkomend voordeel

Een bijkomend voordeel hiervan is dat je in de winter minder verwarmingskosten zult hebben en in de zomer minder verkoelingskosten (airco).

In deze blog hebben we de voordelen van houten jaloezieën besproken. Houten lamellen hebben een warme, luxe uitstraling, je kunt er zelf de lichtinval mee bepalen en ze zorgen voor een aangename temperatuur op het kantoor.

Jaloezieën kunnen uiteraard ook gecombineerd worden met andere raamdecoratie zoals hanggordijnen en plisségordijnen.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights