Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De leukste studeerplekken in Eindhoven

| door

Eindhoven is natuurlijk een echte studentenstad, dit is wel terug te zien aan de grote aantallen studenten die hier iedere dag weer in de stad te vinden zijn.

De stad staat voornamelijk bekend om de technische universiteit, ook wel de TUE. Wellicht heb jij een kantoorruimte in Eindhoven of wellicht ben je zelf student.

Wat zijn nu precies de leukste plekken om te zitten voor het studeren of voor het leren? Dat hebben we voor jou even op een rijtje gezet, vandaag laten wij je dan ook de tofste studeerplekken van de stad Eindhoven zien!

Openbare Bibliotheek Eindhoven

Je zou het misschien niet denken, maar de Openbare Bibliotheek Eindhoven is echt een van de leukste plekken om te zitten studeren of te werken.

Het mag dan niet bepaald verrassend zijn om een bieb te noemen, maar dit betekent niet dat het een slechte plek is voor jouw uurtjes blokken. Een groot voordeel van de Openbare Bibliotheek Eindhoven is dat er overal in het pand gratis Wifi te vinden is.

Aangezien de studenten van de TU nogal vaak een laptop moeten gebruiken kan dit nooit kwaad. Je kunt hier alleen gaan zitten, maar je kunt er ook met een groepje terecht. Zo is het onder andere mogelijk om een zogeheten ruimte te huren, hier kan je vervolgens met een groepje hard aan de slag voor al jouw projecten.

Tussen het leren door kan je altijd even snel een lekkere koek of een kopje koffie halen bij de kantine, ontspanning is namelijk ook wel belangrijk!

woman 2937216 1920

Metaforum TU Eindhoven

Op het terrein van de TU zelf vindt je het Metaforum TU Eindhoven. Het handige is dat je hier ook als niet student kan gaan zitten, echter ben je dan wel in de meerderheid.

Een groot voordeel van deze ruimte is dat er ruim 950 plekken zijn waar je kunt gaan zitten werken met je laptop. Wil je de boeken induiken en even geen geluid van al die computers aan je hoofd hebben dan kan je je begeven naar de speciale stilte ruimte.

Je kunt iedere dag van de week terecht in deze bieb. Ze zijn dan ook heel de dag open, van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. Let er wel op dat je tijdens de tentamenperiodes een pasje moet hebben om binnen te kunnen komen, dit in verband met de drukte natuurlijk.

Grand Cafée Usine

Heb je niet zoveel zin in een bieb, maar wil jij juist in het centrum van de stad leren, dan kan je terecht bij Grand Cafée Usine.

Voor veel studenten is dit een van de leukste plekken om te zitten voor het blokken voor je tentamens. Je kunt hier ontzettend lekker eten, echt aan aanrader voor de mensen die graag heel de dag door willen gaan leren.

Je kunt na het studeren samen met je vrienden altijd even een lekker doen, het is immers ook gewoon een soort café. Door de comfortabele plekken en de vele stopcontacten is dit voor de TU studenten natuurlijk een geschenk uit de hemel.

Coffeelab

Leren zonder koffie, dat is voor veel studenten niet bepaald denkbaar. Behoor jij ook tot de groep die maar niet genoeg kan krijgen van een kopje zwart goud dan zou je zeker eens binnen moeten lopen bij Coffeelab.

Je kunt het wel aan de naam zien, dit is inderdaad een café waar je allerlei verschillende soorten kopjes koffie kunt vinden. Overigens is het ook een plek waar je super lekkere hapjes kunt eten, een stukje gebak gaat er altijd wel in bij het leren.

Je vindt hier een hele hoop studenten die plezier en studie willen combineren, door de rustige muziek op de achtergrond is het een uitstekende plek om heel de dag door te leren.

Café Eindhoven

Dit café bevindt zich in het oud V&D pand. Groot voordeel hiervan is dat je midden in de stad zit, mocht je tussen het leren door even tot ontspanning willen komen dan hoeft dit echt geen probleem meer te zijn.

Aan de overkant van het pand vind je het Warehouse of Innovation. Het is een gezellige plek waar je niet alleen prettig kunt studeren, maar waar je ook een lekker kopje koffie kunt gaan drinken.

Houdt er rekening mee dat het aantal stopcontacten beperkt is, het kan dus handig zijn om even een verlengsnoer mee te nemen voor de zekerheid.

coffee 1281880 1920

Plaza Futura

Deze plek staat ook wel bekend als de grote huiskamer. Het heeft deze naam te danken aan de gezellige sfeer die je hier aan zult treffen.

Er zijn vrijwel altijd een hele hoop studenten te vinden die hier onder het genot van een bakje koffie gaan zitten leren. Mocht je van kunst houden dan heb je wel geluk, je kunt hier namelijk vaak een kunstexpositie vinden van bekende kunstenaars.

Ook deze plek heeft een centrale ligging in de stad, hierdoor is het een uitstekende plek om te bezoeken tijdens jouw dagen voor de tentamens. In de avonden kan het wat drukker worden, echter heb je hier natuurlijk geen last van wanneer je wat vroeger in de ochtend komt.

Parktheater

Het Parktheater is waarschijnlijk de meest unieke locatie die je maar kunt bezoeken voor het leren.

Het bevindt zich in een oud theater, alle oude stoelen zijn er dan ook nog te vinden. Het is wel van belang dat je weet dat je deze plek alleen kunt bezoeken wanneer je hiervoor gereserveerd hebt op de website zelf, kijk hier dan ook even naar voordat je je er heen gaat.

De omgeving is prachtig en het oude pand is werkelijk waar schitterend om te zien. Voor de mensen die wel inzien voor een leersessie op een unieke locatie is dit echt de place to be in Eindhoven.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights