Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

De voordelen van uitzendbureaus

| door


Een veel voorkomende misconceptie over uitzendkrachten is dat deze werkers alleen goed zijn voor simpel en kortstondig werk. Niks is minder waar.

Vandaag de dag worden steeds meer uitzendbureaus ingezet om het juiste personeel te vinden voor elke onderneming. Deze bureaus hebben een uitgedacht selectieproces waarbij er bijvoorbeeld gekeken wordt naar opleidingsniveau, specialisatie en werkervaring.

Zo kunnen zij de juiste personen selecteren voor langdurige werkperiodes, bij elke onderneming. Vaak zie je ook dat er een bureau zich focust op een specifieke branche, denk aan een horeca uitzendbureau. Het uitbesteden van het selectieproces kan voordelen bieden voor vrijwel elke onderneming.

In dit artikel worden de voordelen van uitzendkrachten nader behandeld.

De mogelijke voordelen bij het gebruik van een uitzendkracht


Het gebruik van uitzendkrachten ten opzichte van het aannemen van nieuwe werknemers, brengt vele voordelen met zich mee.

Uit statistieken blijkt dat bijna een miljoen Nederlanders werken in opdracht van uitzendbureaus. De kans dat hier geen perfecte werknemers tussen zitten is behoorlijk klein.

Geen werkgeversrisico’s


Door gebruik te maken van uitzendbureaus ontloopt een werkgever bepaalde risico’s. Een werkgeversrisico is bijvoorbeeld het moeten doorbetalen van loon wanneer een werknemer ziek is.

Wanneer een uitzendkracht is aangesloten bij een uitzendbureau zal het bureau deze kosten moeten dekken.

Bespaart waardevolle tijd en geld


Zoals hierboven al eerder is genoemd kan een samenwerking met een uitzendbureau geld besparen. Tijd wordt echter ook bespaard bij een samenwerking als deze.

Het uitzendbureau houdt zich bezig met de werving van de juiste werknemers. Het is vaak zo dat het bureau zijn werknemers begeleidt, wat resulteert in een gemotiveerde werkkracht bij jou op de stoep. Ook bespaart men tijd op het gebied van administratie.

Als werkgever hoef je alleen te controleren hoeveel uren een uitzendkracht daadwerkelijk gewerkt heeft.

Gemakkelijk wisselen van personeel


Zonder enige vorm van risico kunnen ondernemingen, die gebruik maken van een uitzendbureau, gemakkelijk wisselen tussen personeel.

Soms gaat er wat tijd overheen om de juiste persoon te vinden voor het juiste bedrijf. Een werknemer kan bijvoorbeeld voldoen aan alle functie-eisen, maar de uitzendkracht moet ook passen in het team.

Vrijwel ongelimiteerd inplannen


Naast het gemakkelijk wisselen van personeel kan een werkgever zijn uitzendkrachten inzetten op alle nodige momenten.

Denk aan een druk seizoen waar de terrasjes vol zitten met klanten, door gebruik te maken van een uitzendkracht kan een onderneming deze drukte met gemak aan. Zodra het seizoen is afgelopen zitten de werkgevers niet vast aan de uitzendkrachten.

Zo zullen veel ondernemingen baat hebben bij een samenwerking met een uitzendbureau. Doe gerust onderzoek naar de juiste uitzendbureaus voor jouw onderneming. Wellicht zitten er een uitzendbureaus in de buurt.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights