Gratis Ebook: 3 blunders waardoor je veel extra geld kwijt bent aan het huren van kantoor

Lees het Ebook en ontdek:

  • Hoe een makelaar de groei van je onderneming in de weg kan staan
  • In welke situatie je vast blijft zitten aan een vervelend huurcontract
  • Wanneer je met onnodige ruimte blijft zitten waar je wel voor moet betalen

...en zie direct praktische tips om dit op te lossen.

Je krijgt ook wekelijks een gratis tip om het leukste kantoor van Nederland te vinden

Dit is het belang van een VPN voor ondernemers

| door

Ben jij van plan te gaan verhuizen naar nieuwe kantoorruimte met jouw onderneming? Dan is het opnieuw optuigen van je digitale structuur een goed moment om een VPN te gaan implementeren.

We bespreken wat het is en wat het belang van een VPN is voor ondernemers.

Wat is VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. Een VPN biedt een beveiligde verbinding tussen jouw apparaten en het internet. Wanneer je gebruikmaakt van een VPN, wordt al je internetverkeer door een versleutelde virtuele tunnel gestuurd.

Al jouw dataverkeer wordt via deze beveiligde verbinding eerst naar een externe server gestuurd, namelijk de VPN-server. Hierdoor ben je anoniemer op het internet, want je IP-adres en je locatie zijn niet langer voor iedereen zichtbaar.

Een VPN-verbinding kan door zijn versleuteling cybercriminelen buiten de deur houden. Ook kan het toegang bieden tot websites en online diensten die anders niet beschikbaar zouden zijn als gevolg van je locatie. VPN is aparte service die je moet inkopen. Dit wordt door verschillende aanbieders aangeboden.

Klik op de link om op een eenvoudige manier de beste VPN aanbieders met elkaar te kunnen vergelijken. Hier vind je meer informatie over de verschillende aanbieders, aan de hand van handige reviews.

AVG

Ook als ondernemer moet je voldoen aan de eisen van de Algemene Verordening Gegevens (AVG). Niet alleen jouw eigen gegevens moeten beveiligd zijn, maar ook die van je klanten. De beste manier om hier een veilige omgeving voor te creëren, is met dubbele versleuteling.

Een oplossing is om gegevens één keer met behulp van de VPN te versleutelen en één keer door het gebruik van versleuteling op internetdomein (https). Zo weet je zeker dat je er alles aan doet om je aan de AVG te houden.

Datalek

Los van het volgen van de regelgeving, is ook de reputatie van jouw bedrijf een goede reden om te kiezen voor het gebruik van een VPN. Zoals hierboven beschreven kun je hiermee zorgen voor een dubbele versleuteling.

Eén versleuteling kan nog gekraakt worden door hackers of andere cybercriminelen, maar dubbele versleuteling maakt dit een stuk lastiger. En dat is maar goed ook, want een datalek is erg schadelijk voor je reputatie, zeker als het gegevens van klanten betreft.

Maar voor een bedrijf is het natuurlijk ook al niet bepaald fijn als er belangrijke bedrijfsgegevens naar buiten komen.

Flexibeler inloggen

Zoals gezegd kun je met een VPN je locatie manipuleren. Dat betekent dus ook dat je vanaf buiten het bedrijf alsnog kunt doen alsof je op de bedrijfslocatie bent. Dit biedt mogelijkheden voor jezelf of werknemers om flexibeler te kunnen inloggen op een veilige bedrijfsomgeving.

Zo kunnen gebruikmaken van dezelfde filters waar ze op kantoor gebruik van maken en toegang krijgen tot gedeeld applicaties. Veilig en flexibel hoeft elkaar dus niet uitsluiten.

Benieuwd naar VPN en welke aanbieders zoals zijn? Lees bijvoorbeeld de NordVPN review en de Surfshark review op de handige vergelijkingswebsite Good VPN Service.

Dit artikel is geschreven door Danny Verhoeven, eigenaar Kantoorruimtevinden.nl. Ik onderneem al velen jaren op internet, maar help je ook graag met het vinden van een geschikte werkplek.

Volg mij op social media: LinkedIn, Twitter, Google+ en Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Verified by MonsterInsights